Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνές συνέδριο με θέμα: Οικονομία και Κοινωνία - Η επόμενη ημέρα

Διεθνές συνέδριο με θέμα: Οικονομία και Κοινωνία – Η επόμενη ημέρα

Η πρωτοβουλία της Capital Link αποσκοπεί να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο οι διάφοροι τομείς οικονομικής δραστηριότητας μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη νέα αυτή πραγματικότητα

To 10ο Ετήσιο Capital Link CSR Forum με θέμα «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, σε ψηφιακή μορφή, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πειραιά.

Μια νέα πραγματικότητα έχει διαμορφωθεί. Η επανεκκίνηση της Οικονομίας είναι μία πρόκληση την οποία κυβερνήσεις και κοινωνίες καλούνται να αντιμετωπίσουν, προσαρμοζόμενες σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Για την Ελλάδα, ειδικότερα, η οποία μόλις είχε ξεκινήσει να εξέρχεται από μία πολυετή κρίση, το διακύβευμα είναι διπλό: πώς θα ανακάμψει και θα επανέλθει σε τροχιά εξωστρέφειας.

Η πρωτοβουλία της Capital Link αποσκοπεί να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο οι διάφοροι τομείς οικονομικής δραστηριότητας μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη νέα αυτή πραγματικότητα. Θα δοθεί έμφαση στο νέο τοπίο της αγοράς, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες απαιτήσεις τήρησης των περιοριστικών μέτρων και στην προτεραιοποίηση ψηφιακών λύσεων, ενώ θα συζητηθούν προτάσεις για τις μεθόδους δυναμικής επιστροφής της χώρας σε αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» καθότι η αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας είναι κάτι που ενδιαφέρει όλους. Πώς ο κάθε διαφορετικός τομέας θα συμβάλλει στη νέα αυριανή πραγματικότητα, πώς διαμορφώνεται το τοπίο της αγοράς δεδομένων των περιοριστικών μέτρων που πρέπει να τηρούνται και την στροφή στην υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων, πώς θα επανακτήσει η χώρα όσο γίνεται γρηγορότερα μια δυναμική επιστροφής σε αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Στην παρούσα συγκυρία, η επανεκκίνηση της Οικονομίας κρίνεται ως ζωτικής σημασίας για τη μετάβαση σ’ ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, γεγονός το οποίο θα συμβάλλει ιδιαίτερα σ’ένα πιο ενεργό μοντέλο συμμετοχής ενδιαφερόμενων φορέων και κοινωνικού συνόλου στην ανάκαμψη της χώρας και την έξοδό της από την εσωστρέφεια, στην οποία έχουν περιέλθει.

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα βρίσκονται και επιφανείς Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες και πολιτικοί όπως: Άδωνις Γεωργιάδης
Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Υγείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης
Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βιομηχανία & Εμπόριου.

Ψηφιακό συνέδριο

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση ή αναβολή των περισσότερων εκδηλώσεων, με συνέπεια την αναγκαιότητα προσαρμογής στη τρέχουσα πραγματικότητα. Η επιλογή διοργάνωσης του Συνεδρίου σε Ψηφιακή Μορφή παρέχει τη δυνατότητα διατήρησης της διασύνδεσης μεταξύ των παραγόντων της αγοράς και τη ροή της πληροφόρησης, σ’αυτή την περίοδο που υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί και κοινωνική αποστασιοποίηση αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τον αντίκτυπο των περιοριστικών μέτρων και το νέο οικονομικό τοπίο.

Με εδρα της Capital Link στη Νέα Υορκη, η Ψηφιακή μορφή του Συνεδρίου έχει ως θετικό αποτέλεσμα τη διεύρυνση συμμετοχής με κοινό απο την Ελλάδα και απο την Ομογένεια : τόσο από πλευράς ομιλητών, όσο και από πλευράς κοινού συμμετεχόντων.

Ενδεικτικά, θέματα που θα παρουσιαστούν στο φετινό Συνέδριο  «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»  μετά την πανδημία, με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και τη διαχείριση της έντονης κρίσης και των οικονομικών συνεπειών της,  είναι τα ακόλουθα  :

Η Συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη

Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα
Ο ρόλος, η σημασία και το μέλλον των Ελληνικών Startups και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Οικονομία και Κοινωνία

Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – Προκλήσεις & Ευκαιρίες πριν και μετά την Κρίση του Covid -19 : Προκλήσεις ανά τομέα, επιλογές χρηματοδότησης – Κεφάλαιο Κινήσεως – Ανάπτυξη, ανάγκες και ευκαιρίες μετασχηματισμού νέων επιχειρηματικών μοντέλων, κλιμάκωση μέσω συγχωνεύσεων κοινοπραξιών, συνεργασιών και εξαγωγών κλπ.

Τράπεζες – Οικονομία & Κοινωνία – Ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου των Τραπεζών στο νέο περιβάλλον.

E-GOV: Η ψηφιοποίηση στην υπηρεσία του Κράτους & του Πολίτη

Η Ταχεία Μετάβαση στο Νέο Ψηφιακό Κόσμο

Υποδομές & Ενέργεια – Η Επόμενη Ημέρα

Κλάδος Υγείας & Φαρμάκων – Νέες Προκλήσεις & Ευκαιρίες

Επενδύσεις – Ανάπτυξη – Οικονομία – Κοινωνία

H Νέα Δυναμική σε Βασικούς Επιχειρηματικούς Κλάδους: Τρόφιμα – Ακίνητα – Ενέργεια – Επενδύσεις

Τουρισμός – Προετοιμαζόμενοι για την Ανάκαμψη

Μια Συγκρατημένα Αισιόδοξη Προοπτική για την Ελλάδα
Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κρίση και οι ευκαιρίες για την Ελλάδα

Αντιμετωπίζοντας την Πραγματικότητα της Επόμενης Μέρας
Η πανδημία επιτάχυνε αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο δημιουργώντας νέες προκλήσεις και ευκαιρίες

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024