Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW ID.4: Ουδέν κρυπτόν...

VW ID.4: Ουδέν κρυπτόν…

H VW έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα κάποιες εικόνες του επόμενου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της με ελαφρύ καμουφλάζ, ωστόσο μια διαρροή από την Κίνα, σηκώνει πλήρως την αυλαία για το νέο γερμανικό SUV που θα συμπεριληφθεί στην «ηλεκτρική» οικογένεια των ID.

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης πωλήσεων για το ID.3, μια διαρροή από την Κίνα αποκαλύπτει την εικόνα και όχι μόνο του επόμενου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της VW το οποίο θα πάρει την μορφή ενός compact SUV με αισθητική ανάλογη του ήδη γνωστού hatchback μοντέλου και αντίστοιχα τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Όπως αποδεικνύει μια ματιά στις εικόνες που διέρρευσαν, το ID.4 μιμείται τη σχεδιαστική λογική του ID.3 μεταφέροντας την σε μια νέα περιπετειώδη διάσταση που δεν απέχει πολύ από το πρωτότυπο ID.Crozz το οποίο η VW είχε παρουσιάσει το 2017, εν είδει προπομπού για το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της σειράς ID.

Στα σχεδιαστικά στοιχεία που ξεχωρίζουν θα μπορούσε να επισημάνει κανείς το χαρακτηριστικό φως φρένου που διατρέχει όλο το πλάτος της θύρας του πορτ μπαγκάζ το οποίο αποτελεί ανερχόμενη τάση για όλες τις κατηγορίες οχημάτων αλλά και ό,τι στην περίπτωση του ID.4 χρησιμοποιείται περισσότερο μέταλλο, σε αρμονία με τα συμβατικά SUV της VW και έναντι του ID.3 όπου το γυαλί κερδίζει κατά κράτος την μάχη στο πίσω τμήμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ID.4 θα διατεθεί αρχικά σε δύο εκδόσεις την ID.4 1st στα πρότυπα της αντίστοιχης του ID.3 καθώς και στην ID.4 Pro ενώ, σε δεύτερο χρόνο θα υπάρξει και μια πιο δυναμική, coupe SUV λογικής έκδοση αμαξώματος. Κατά τα στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί, αναφορικά με το μέγεθός του, το ID.4 θα έχει μήκος 4,592 μέτρα, πλάτος 1,852 και ύψος 1,629 ενώ το μεταξόνιό του θα ανέρχεται σε 2,765 μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τώρα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το ID.4 υπόσχεται μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ. όπως έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από την VW. Την κίνηση θα αναλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 150 kW δηλαδή περίπου 203 ίππων το οποίο θα τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου από 45 kWh έως και 77 kWh οι οποίες αναμένεται να εξασφαλίζουν αυτονομία από 320 έως 480 χλμ. αναλόγως την επιλογή μεταξύ των εκδόσεων που θα ακολουθήσουν μια αντίστοιχη διάρθρωση με το ID.3. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενες ανακοινώσεις της η VW έχει υποστηρίξει ότι για την Ευρώπη το ID.4 αναμένεται να προσφέρει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χλμ. στοιχείο που μένει να επαληθευτεί.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του όπως π.χ. η διαμόρφωση του εσωτερικού αναμένεται να αντλήσουν  επιρροές από το ισοπεδωτικά ψηφιακό κόσμο του ID.3 προσφέροντας ενδεχομένως κάποιες επιπλέον δυνατότητες σε επίπεδο infotainment σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο μέγεθος και τον πιο περιπετειώδη χαρακτήρα του ID.4.

Από πλευράς χρονοδιαγράμματος το ID.4 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του προς τα τέλη της χρονιάς, σε Ευρώπη, Κίνα και ΗΠΑ.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024