Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Δεν έχει περπατήσει ακόμα ο 75χρονος που έσπρωξαν αστυνομικοί στο Μπάφαλο

ΗΠΑ: Δεν έχει περπατήσει ακόμα ο 75χρονος που έσπρωξαν αστυνομικοί στο Μπάφαλο

Τον γύρο του κόσμου είχε κάνει το σοκαριστικό περιστατικό, που συνέβη πριν από δύο εβδομάδες στο Μπάφαλο, όταν δύο αστυνομικοί έσπρωξαν έναν 75χρονο διαδηλωτή με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να ανοίξει το κεφάλι του.

Σοκ και αποτροπιασμό είχε προκαλέσει βίντεο από τις διαδηλώσεις στο Μπάφαλο των ΗΠΑ στις αρχές του μήνα με δύο αστυνομικούς να σπρώχνουν έναν 75χρονο άνδρα στο έδαφος, με συνέπεια αυτός να χτυπήσει το κεφάλι του και να λιποθυμήσει.

Το βίντεο αυτό είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων σε όλον τον κόσμο, ενώ πολλοί αστυνομικοί παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σήμερα, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό αυτό, ο 75χρονος Μάρτιν Γκουτζίνο έχει ακόμα σπασμένο κρανίο και δεν μπορεί να περπατήσει.

«Το μόνο που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτή την ώρα, είναι πως έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Δεν έχει καταφέρει να σηκωθεί από το κρεβάτι και να περπατήσει μέχρι σήμερα, ενώ είχαμε μια σύντομη συνομιλία. Αισθάνεται ευγνωμοσύνη για το ενδιαφέρον που έχει συγκεντρώσει, όμως θεωρεί πως ο κόσμος πρέπει να ανησυχήσει για άλλα πράγματα» τόνισε η δικηγόρος του στο CNN.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο Γκουτζίνο προσπαθεί να αναρρώσει και περνά το μήνυμα ότι ο κόσμος πρέπει να επικεντρωθεί σε πιο σοβαρά ζητήματα.

Οι δύο αστυνομικοί που έσπρωξαν τον 75χρονο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος, για τις οποίες έχουν δηλώσει αθώοι. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχουν απολυθεί από την αστυνομία του Μπάφαλο, ενώ πολλοί συνάδελφοί τους απείλησαν με παραιτήσεις σε περίπτωση που διωχθούν.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι ο 75χρονος είναι μέλος των… ANTIFA

Μέσα σε όλα αυτά, ο Ντόναλντ Τραμπ φρόντισε να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέροντας σε tweet του πως ο 75χρονος θα μπορούσε να είναι… ANTIFA προβοκάτορας!

«Ο διαδηλωτής στο Μπάφαλο που σπρώχτηκε από την αστυνομία μπορεί να είναι ένας ANTIFA προβοκάτορας. Ο 75χρονος Μάρτιν Γκουτζίνο σπρώχτηκε αφού προσπάθησε να σκανάρει τις επικοινωνίες τους ώστε να προκαλέσει μπλακ άουτ» είπε αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Και συνέχισε, εκφράζοντας την απορία του: «Παρατήρησα ότι έπεσε πιο δυνατά από ότι τον έσπρωξαν. Θα μπορούσε να είναι στημένο;».

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε «αηδιασμένος» από τον ισχυρισμό του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι ένας 75χρονος διαδηλωτής που φαίνεται σε βίντεο να σπρώχνεται από αστυνομικό στο Μπάφαλο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης «έπεσε πιο απότομα από όσο σπρώχθηκε».

«Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε ένα tweet σήμερα που με εκπλήσσει ακόμη και μετά από όλα τα tweets που έχει κάνει» δήλωσε ο Κουόμο στην καθημερινή του ενημέρωση.

«Διαβάζεις τα tweets του, φτάνεις σε ένα σημείο που λες, ‘Τίποτα δεν μπορεί να με εκπλήξει – τα έχω δει όλα’» πρόσθεσε ο κυβερνήτης. «Και μετά εκπλήσσεσαι ξανά. Σοκάρεσαι ξανά. Αηδιάζεις ξανά».

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024