Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί εκνευρίστηκε ο Τσίπρας με τα ακίνητα του Παπαδημούλη

Γιατί εκνευρίστηκε ο Τσίπρας με τα ακίνητα του Παπαδημούλη

Τι είναι αυτό που ενόχλησε τον πρώην πρωθυπουργό - Η ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν εμφανής αν κι επιχείρησαν να κλείσουν το θέμα

«Το θέμα έκλεισε… αλλά παραμένει ανοικτό». Οσο κι αν φαίνεται οξύμωρο, η υπόθεση του Δημήτρη Παπαδημούλη έτσι αντιμετωπίζεται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια που έγινε χθες να περάσει στα μέσα ενημέρωσης μια ομόθυμη στήριξη στον ευρωβουλευτή για την υπόθεση των ακινήτων του, δεν είναι και τόσο εύκολη.

Αλλωστε, κάποιοι τον στήριξαν (όπως ο Ν. Φίλης) για τις… πειστικές απαντήσεις του, κάποιοι άλλοι (Μπαλάφας) είπαν ότι δεν θα έκαναν το ίδιο, αδειάζοντάς τον.

Η αλήθεια είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα συζητήθηκε και το κλίμα ήταν βαρύ.

Σύμφωνα με τα όσα έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πιο πολύ έχει ενοχλήσει τον Τσίπρα, όχι το ότι αγόρασε τόσα ακίνητα αλλά που τα διέθεσε.

Ελεγε συγκεκριμένα ότι δεν μπορεί να διατίθενται σε πρόσφυγες και μετανάστες, μέσω ΜΚΟ, και ουσιαστικά τα ενοίκια να τα πληρώνει το ίδιο το κράτος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο εξαιρετικό ρεπορτάζ του ο «Βηματοδότης»: Ρώτησα έναν από τος πλέον στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, εάν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενοχλημένος με το περιουσιακό προφίλ του ευρωβουλευτή του κόμματός του Δημήτρη Παπαδημούλη και ιδού τι μου απάντησε: «Εάν είναι λέει; Είναι και πολύ μάλιστα».  Μου είπε ωστόσο ότι πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προβληματισμένα με τα πολλά ακίνητα του ευρωβουλευτή. Ξαναρώτησα τι ήταν αυτό που ενόχλησε περισσότερο τον κ. Τσίπρα για να μου απαντήσει αμέσως: «Οχι τόσο τα ακίνητα που παρουσιάστηκαν ότι αγόρασε, αλλά σε ποιους νοικιάζει αυτά τα ακίνητα» για να συμπληρώσει: «Σε ποιες ΜΚΟ νοικιάζει άραγε αυτά τα ακίνητα; Γιατί τα νοικιάζει σε μετανάστες; Τι κάνουν αυτές οι ΜΚΟ και πολλά άλλα». Αυτά μου είπε, αυτά σας μεταφέρω.

Να σημειώσω εδώ ότι ο κ. Παπαδημούλης εμφανίζεται να έχει αγοράσει συνολικά 38 ακίνητα, τα 15 εκ των οποίων νοικιάζει σε ΜΚΟ και μετανάστες, κερδίζοντας από αυτά περίπου 6.000 ευρώ τον μήνα. Ο στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού είπε επίσης ότι η λύση που δόθηκε, να δίνει δηλαδή ένα μέρος των εσόδων του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, δόθηκε μετά από παρέμβαση Τσίπρα».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024