Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δικηγόρος Ιωάννας: Έμμεση παραδοχή το γεγονός ότι δεν απολογείται η 35χρονη

Δικηγόρος Ιωάννας: Έμμεση παραδοχή το γεγονός ότι δεν απολογείται η 35χρονη

Ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε ακόμα στα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές για την 35χρονη τα οποία όπως υποστηρίζει αποδεικνύουν ότι εκείνη είναι η δράστις του αποτρόπαιου εγκλήματος

Για την απόφαση της 35χρονης κατηγορούμενης να μην απολογηθεί για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα μίλησε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Ο συνήγορος της Ιωάννας μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι: «Είναι νόμιμο δικαίωμα της κατηγορούμενης να μη μιλήσει, ενδεχομένως έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον ανακριτή να απολογηθεί αργότερα, αλλά μπορεί και να μην απολογηθεί και να πάει στο δικαστήριο. Αν με ρωτάτε την προσωπική μου άποψη το ότι δεν απολογείται είναι έμμεση παραδοχή».

Ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε ακόμα στα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές για την 35χρονη τα οποία όπως υποστηρίζει αποδεικνύουν ότι εκείνη είναι η δράστις του αποτρόπαιου εγκλήματος.

«Για να ζητήσει συγγνώμη η κατηγορούμενη, θα έπρεπε να αποδεχθεί την κατηγορία. Από τη στιγμή που δεν αποδέχτηκε δε θα μπορούσε να ζητήσει και συγγνώμη, αν και την περιμέναμε» τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, «όταν ένας κατηγορούμενος προσπαθεί να πει ότι έχει κάποια ψυχιατρικά προβλήματα ο λόγος που το κάνει είναι ή ο μειωμένος καταλογισμός ή ότι δεν υπάρχει καταλογισμός, μόνο γι’ αυτό το κάνει, δεν το κάνει για να θεραπευτεί από κάποια προβλήματα».

Ηθική ικανοποίηση

Ο συνήγορος της Ιωάννας έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την ψυχολογική κατάσταση του θύματος και όπως ο ίδιος ανέφερε: «η Ιωάννα πληροφορήθηκε το γεγονός ότι τέθηκε προσωρινά κρατούμενη η κατηγορουμένη, και νιώθει μια μικρή, αν μπορούμε να το πούμε σε σχέση με την τόσο μεγάλη ζημιά έχει πάθει, ηθική ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο άνθρωπος που της έκανε αυτό το μεγάλο κακό έχει οδηγηθεί στη φυλακή».

«Η Ιωάννα δεν είχε καταλάβει απολύτως τίποτε, γι’ αυτό και δεν πήγε ποτέ το μυαλό της στη συγκεκριμένη, από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι δεν έχει με κανέναν καμία διαφορά και δεν είχε αντιμετωπίσει καμία απειλή. Την είχε συναντήσει 5 με 6 φορές σε κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις» εξήγησε ο κ. Λύτρας.

Κινήσεις που μαρτυρούν εμμονή

Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται όσον αφορά στις κινήσεις της 35χρονης ακόμα και ένα χρόνο πριν την επίθεσης καθώς υπάρχουν πολλές μαρτυρίες που μιλούν για «επισκέψεις» της μαυροφορεμένης γυναίκας αρκετά βράδια στη γειτονία της Ιωάννας.

Η κατηγορούμενη φαίνεται ότι εδώ και μήνες παρακολουθούσε στενά το θύμα καθώς στο κινητό της βρέθηκε φωτογραφία από την είσοδο του σπιτιού της Ιωάννας τραβηγμένη στις 26 Ιουνίου 2019.

Για να παρακολουθεί τις διαδρομές της Ιωάννας και να ελέγχει αν εκείνη βλέπει τον 40χρονο άνδρα είχε τοποθετήσει ακόμα και GPA στο αυτοκίνητο του θύματος.

Μάλιστα η μυστηριώδης γυναίκα εμφανιζόταν αρκετά συχνά στη γειτονιά με σκοπό να αλλάξει τις μπαταρίες στη συσκευή. Κανείς όμως δεν ήξερε το λόγο. Μάλιστα, γείτονας αποκάλυψε στην αστυνομία ότι έβλεπε μια γυναίκα από τον περασμένο Ιανουάριο να κινείται μέσα στη νύχτα με φακό.

Το κινητό θα δώσει απαντήσεις

Οι ερευνητές των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν να επαναφέρουν το ιστορικό από τις κινήσεις του laptop και των δυο κινητών τηλεφώνων της 35χρονης που φρόντισε να διαγράψει λίγες ημέρες πριν τη σύλληψη της.

Με την κίνηση αυτή θέλουν να δουν σε βάθος χρόνου τις κινήσεις και τα πλάνα της 35χρονης σε ο,τι έχει να κάνει με την Ιωάννα και από την άλλη να διαπιστώσουν αν κάποιος τη βοήθησε σε συγκεκριμένες ενέργειές της γνωρίζοντας ή όχι τα όσα σχεδίαζε.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να εντοπίστηκαν και οι κλήσεις σε ραδιοταξί, τις οποίες πραγματοποίησε για να πάει στην Καλλιθέα την ημέρα που θα σημάδευε για πάντα την 34χρονη Ιωάννα, αλλά και γα να φύγει από το σημείο, πριν την εντοπίσουν.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024