Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικό MEGA: Επίδομα 534 και 300 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Αποκλειστικό MEGA: Επίδομα 534 και 300 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι τις 25 Ιουνίου στην ιστοσελίδα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ και  θα αφορούν  τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενες και τις ατομικές επιχειρήσεις μέχρι 20 άτομα προσωπικό. Θα εξαιρούνται όπως και πριν (επίδομα 800 ευρώ) οι ανώνυμες εταιρείες

Αργά το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για το επίδομα των 534 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις.

Οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι τις 25 Ιουνίου στην ιστοσελίδα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ και  θα αφορούν  τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενες και τις ατομικές επιχειρήσεις μέχρι 20 άτομα προσωπικό. Θα εξαιρούνται όπως και πριν (επίδομα 800 ευρώ) οι ανώνυμες εταιρείες.

Δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ είναι όσοι βρίσκονται σε περιοριστικά μέτρα ή σε αναστολή μετά και τις 18 Μαΐου. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που άνοιξαν μέχρι και τις 18 Μαΐου θα δικαιούνται 300 ευρώ.

Η αποζημίωση των 300 και των 534 ευρώ είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δε συμψηφίζεται.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για όσους είναι πληττόμενοι που δεν τους είχαν επιβληθεί περιορισμοί.

Για τα παραπάνω επιδόματα, ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος υποστήριξε πως αυτά αφορούν πολύ λιγότερες επιχειρήσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα των προηγούμενων μηνών. «Είναι σαφώς περιορισμένη η γκάμα», είπε χαρακτηριστικά.

Από 22 Ιουνίου η πληρωμή των συντάξεων

Από την Δευτέρα 22 Ιουνίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου 2020 και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020.

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, θα λάβουν τις συντάξεις Ιουλίου οι δικαιούχοι από ΙΚΑ, τράπεζες και ΟΤΕ, των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1,3,5,7,9, ενώ την Τετάρτη 24 Ιουνίου αυτοί των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 2,4,6,8,0.

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου θα καταβληθεί η σύνταξη για ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου οι συντάξεις Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ.

Ακόμα, την Πέμπτη 2 Ιουλίου πληρώνονται οι επικουρικές συντάξεις.

Όσον αφορά τα επιδόματα, την Τρίτη 30 Ιουνίου θα καταβληθεί η πληρωμή για το επίδομα γέννας, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το επίδομα στέγασης και η στεγαστική συνδρομή, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, η σύνταξη υπερηλίκων και το επίδομα ομογενών.

Για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του έτους 2019 υπάρχει μία προϋπόθεση, να έχει ανοίξει η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο , για τη σύνταξη του Αυγούστου, η κύρια και επικουρική σύνταξη θα πληρωθούν την ίδια ημερομηνία, ενώ όσον αφορά την εκ περιτροπής εργασία, «οι επιχειρήσεις βλέπουν διστακτικά το πρόγραμμα συνεργασία γιατί θεωρούν ότι είναι υπερβολική επιβάρυνση από πλευράς ασφαλιστικών εισφορών», υποστήριξε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024