Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα τεχνολογία ηλεκτρικού turbo από την Mercedes-AMG

Νέα τεχνολογία ηλεκτρικού turbo από την Mercedes-AMG

Ο βελτιωτικός οίκος των Γερμανών παρουσιάζει το νέο eTurbo, ένα είδος ηλεκτρικού επικουρικού συστήματος για την υπερτροφοδότηση το οποίο θα αξιοποιηθεί σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες τουρμπίνες καταπολεμώντας τα φαινόμενα υστέρησης turbo.

H Mercedes-ΑΜG επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά κινητήρων της θα επωφεληθεί από ηλεκτροκινούμενο υπερσυμπιεστή καυσαερίων ο οποίος θα λειτουργεί επικουρικά στην λειτουργία των μεγαλύτερων φτερωτών που θα αξιοποιηθούν, ελαχιστοποιώντας την υστέρηση του συστήματος και εξασφαλίζοντας υψηλή απόκριση.

Η τεχνολογία αντλεί τις επιρροές της από την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Mercedes-AMG με την εμπλοκή της στην F1 και θα αποτελεί προϊόν συνεξέλιξης της AMG με τον κατασκευαστή συστημάτων υπερτροφοδότησης, Garett.

To σύστημα αποτελείται από ευμεγέθη συμπιεστή μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου και ένα ηλεκτρικό μοτέρ με διάμετρο μόλις τεσσάρων εκατοστών το οποίο τοποθετείται στην μία πλευρά του συστήματος υπερτροφοδότησης.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του, όταν η ηλεκτρονική μονάδα εντοπίσει αυξημένο φορτίο στον κινητήρα περιστρέφει τον συμπιεστή με ταχύτητα έως και 170.000 σ.α.λ. διευκολύνοντας και επιταχύνοντας την κυκλοφορία των καυσαερίων προς την τουρμπίνα. Η τροφοδοσία του ηλεκτρικού μοτέρ που θέτει σε λειτουργία το σύστημα θα πραγματοποιείται μέσω του παράλληλου ηλεκτρικού κυκλώματος των 48 Volt που υφίσταται στις ήπιες υβριδικές εκδόσεις μοντέλων των Mercedes-AMG.

Σύμφωνα με τις συστάσεις τo σύστημα μπορεί να περιστρέφει την τουρμπίνα του συστήματος υπερτροφοδότησης ακόμα και αν ο οδηγός αφήσει το δεξί πεντάλ, διατηρώντας σε ένα επίπεδο την κυκλοφορία των καυσαερίων ούτως ώστε όταν ο οδηγός επιστρέψει στο πεντάλ γκαζιού να διασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή υστέρηση.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στις πρώτες πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική φίρμα, το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα υπερτροφοδότησης, , συνοδεύει τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 2,0 λίτρων με την κωδική ονομασία M139 o οποίος ήδη εφοδιάζει τις μικρές της γερμανικής φίρμας με τα διακριτικά 45, δείχνοντας προς την κατεύθυνση εξέλιξης μιας ακόμα ισχυρότερης εκδοχής του συγκεκριμένου συνόλου που «ήδη» φτάνει τους 421 ίππους, έχοντας τον τίτλο του ισχυρότερου δίλιτρου κινητήρα παραγωγής με τέσσερις κυλίνδρους.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024