Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγραψε ιστορία η Μπάγερν, το σήκωσε για 8η σερί χρονιά!

Εγραψε ιστορία η Μπάγερν, το σήκωσε για 8η σερί χρονιά!

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε εκτός έδρας της Βέρντερ Βρέμης με 1-0 χάρη στο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και κατέκτησε το πρωτάθλημα για 8η σερί χρονιά!

Σιγά μην άφηνε η Μπάγερν Μονάχου την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη. Οι Βαυαροί με τον γνωστό… άγνωστο, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σκοράρει σε ένα ακόμα παιχνίδι, επικράτησαν εκτός έδρας με 1-0 της Βέρντερ και εξασφάλισαν και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Φλικ μπορεί να μην έλαμψε με την εμφάνισή της στο Weser Stadium, αλλά πήρε τη νίκη που έψαχνε και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για 8η σερί χρονιά στη Γερμανία. Οι παίκτες της Μπάγερν έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του συλλόγου, αφού για πρώτη φορά η ομάδα του Μονάχου κατακτά το πρωτάθλημα για οκτώ σερί χρονιές.

Μια σπουδαία επιτυχία, σε μια πολύ δύσκολη σεζόν. Μια σεζόν με σκαμπανεβάσματα, που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Νίκο Κόβατς, με τον Φλικ να αναλαμβάνει την ομάδα στα μισά και να την οδηγεί στον τίτλο.

Μια σεζόν, που διεκόπη στα μισά λόγω του κορωνοϊού και παρόλα αυτά η Μπάγερν επέστρεψε καλύτερη από ποτέ. Απόψε, στο Μόναχο οι φίλοι της Μπάγερν πανηγυρίζουν μια τεράστια επιτυχία. Από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του συλλόγου, αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες που υπήρχαν.

Οι Βαυαυροί, που κατέκτησαν τον τίτλο για 30η φορά στην ιστορία τους, στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσουν την Λεβερκούζεν, αλλά και στο Champions League, όπου έχουν ήδη… αποκλείσει την Τσέλσι μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα, με στόχο το τρεμπλ.

Η εικόνα του αγώνα:

Το παιχνίδι στην Βρέμη θα ξεχαστεί γρήγορα, αφού οι φάσεις στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Όμως, η κλάση και η εκτελεστική δεινότητα του Λεβαντόφσκι έκαναν τη διαφορά. Στο 43’ ο Μπόατενγκ σήκωσε την μπάλα, ο Πολωνός την κατέβασε με το στήθος και με ωραίο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Αυτό ήταν το 31ο γκολ του Λεβαντόφσκι στη φετινή Μπουντεσλίγκα, ένα νούμερο που αποτελεί ρεκόρ για τον πολύπειρο επιθετικό. Στο 55’ ο επιθετικός της Μπάγερν σκόραρε με τακουνάκι, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο 79’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ντέιβις με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 90’ η Βέρντερ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Νόιερ ήταν εκεί και κράτησε τη νίκη για την Μπάγερν. Ο Οσάκο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο πορτιέρο της Μπάγερν πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση και στην εξέλιξη της φάσης ο Φίλκρουγκ σούταρε στα σώματα. Ετσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Μπάγερν νικήτρια με 1-0 και πρωταθλήτρια για 8η σερί χρονιά και 30η συνολικά στην ιστορία της.

ΒΕΡΝΤΕΡ: Παβλένκα, Βελίκοβιτς (88’ Πισάρο), Φογκτ (46’ Λάνγκαμπ), Γκέμπρε Σελάσι, Μοϊσάντερ, Φριντλ, Κλάασεν (84’ Φίλκρουγκ), Μπιτενκούρτ (62’ Μπάρτελς), Ράσιτσα (62’ Σάρτζεντ), Εγκεστάιν, Οσάκο

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Αλάμπα, Παβάρ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (82’ Ερναντές), Κομάν, Ντέιβις, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024