Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Killing Eve : Το συναρπαστικό φινάλε της τρίτης σεζόν μας καλεί σε ατέλειωτο binge watching

Killing Eve : Το συναρπαστικό φινάλε της τρίτης σεζόν μας καλεί σε ατέλειωτο binge watching

Η αγαπημένη μας κατασκοπική σειρά ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο φινάλε και εμείς θα ξαναδούμε όλα τα επεισόδια σ' έναν απολαυστικό μαραθώνιο

Αστείο και φρέσκο – χωρίς να λείπουν και οι δραματικές στιγμές – με στοιχεία περιπέτειας και θρίλερ και, φυσικά, με τρομερή αισθητική, το , η σειρά για την ιδιόμορφη σχέση μεταξύ μιας πληρωμένης δολοφόνου και μιας κατασκόπου,  μας κέρδισε από το πρώτο του επεισόδιο. Έκτοτε, η σειρά του BBC America που αναδείχθηκε η καλύτερη για το 2018 και το 2019 δεν έχει πάψει να μας ξαφνιάζει και να μας κάνει να ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντηση των δύο εξωφρενικών και ταυτόχρονα απολαυστικών πρωταγωνιστριών του. Το τελευταίο επεισόδιο της τρίτης σεζόν προβλήθηκε στις 31/05 αποκλειστικά στο Vodafone TV, όπου μπορούμε να κάνουμε και μια γρήγορη επανάληψη των αγαπημένων μας στιγμών.

Μια σειρά προορισμένη για binge watching

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει μια σειρά για να μας δελεάσει να τη δούμε ολόκληρη σε μία νύχτα; Πρέπει σίγουρα να είναι γρήγορη, να έχει σημαντικά – αλλά όχι αλλεπάλληλα – cliffhangers, να είναι διασκεδαστική και να μας κάνει να νοιαζόμαστε για το μέλλον των ηρώων της. Το Killing Eve συγκεντρώνει όλα αυτά τα στοιχεία, και ακόμη περισσότερα, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά τις κεντρικές του πρωταγωνίστριες. Για αυτό και εμείς δεν χορταίνουμε να το παρακολουθούμε και πάλι.

Φυσικά, παρά τον τίτλο της, η πραγματική σταρ της σειράς είναι η πληρωμένη δολοφόνος Villanele (Jodie Comer). Ακροβατώντας στα όρια του εξωπραγματικού, είναι ίσως η πιο ευφάνταστη ηρωίδα που έχει περάσει εδώ και χρόνια από τις οθόνες μας. Από τους… ιδιαίτερους τρόπους που επιλέγει για να σκοτώσει τα θύματά της, μέχρι τα ρούχα της και, φυσικά, τον τρόπο που χειραγωγεί τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή της, η Villanele δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. Στη φετινή σεζόν την γνωρίζουμε άλλωστε και λίγο καλύτερα, κάνοντας μια βαθύτερη βουτιά στην ψυχοσύνθεσή της. Πάντα με φόντο τους πιο όμορφους διεθνείς προορισμούς και πάντα με outfits βγαλμένα μέσα από τα όνειρά μας.

Από την πλευρά της, η Eve Polastri (Sandra Oh), είναι η σύνδεσή μας με το παράξενο σύμπαν που δημιουργεί η σειρά, το οποίο θα έμοιαζε πολύ με το δικό μας, αν δεν ήταν τόσο… συναρπαστικό. Έχοντας ξεκινήσει ως μια φιλόδοξη αξιωματικός της ΜΙ5, καταδικασμένη να βαριέται σε μια δουλειά γραφείου που δεν της ταιριάζει, καταφέρνει χάρη στην εξυπνάδα και την ελπίδα της για λίγη περιπέτεια να καταλήξει μυστική πράκτορας, στα χνάρια της Villanele. Σύντομα, γίνεται σχεδόν αδύνατον να καταλάβει κανείς ποια κυνηγά την άλλη και – κυρίως – με ποιο σκοπό. Οι δύο ηρωίδες μοιάζουν περισσότερο από όσο νομίζουν και η σχέση που αναπτύσσουν σταδιακά γίνεται τόσο ισχυρή ώστε να ξαφνιάζει ακόμη και τις ίδιες.

Γύρω τους, ένα πολύχρωμο cast από ιδιόρρυθμους χαρακτήρες, διαδραματίζει πολλαπλούς πολύτιμους ρόλους: Γειώνει την απίθανη ιστορία όταν είναι απαραίτητο, θυμίζει στις πρωταγωνίστριες ότι οι πράξεις τους έχουν επιπτώσεις τόσο στους άλλους, όσο και στην ίδια τους την προσωπικότητα, και μας χαρίζει μερικές από τις πιο αστείες στιγμές της σειράς.

Μια σειρά από γυναίκες για όλους

Αν και ο γυναικείος χαρακτήρας του Killing Eve είναι αδιαμφισβήτητος, δεν είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει να χαρακτηρίζουμε «γυναικεία» σειρά. Έχοντας ξεκινήσει υπό τη δημιουργική καθοδήγηση και σε σενάριο της ιδιοφυούς Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) και βασισμένη στις νουβέλες του Luke Jennings, η σειρά  γράφεται κάθε σεζόν και από μια διαφορετική γυναίκα δημιουργό (Emerald Fennel, Suzanne Heathcote). Ωστόσο, οι γυναίκες που περνούν από τις οθόνες μας δεν μοιάζουν με τις τηλεοπτικές ηρωίδες που έχουμε συνηθίσει. Είναι δολοφονικές, σχεδόν σατανικά έξυπνες, συχνά γίνονται σκληρές, δεν διστάζουν να παραμερίσουν τις ανάγκες των άλλων για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους (ακόμη και τα καπρίτσια τους) και μοιάζουν πλασμένες για περιπέτεια και δράση. Κατά κάποιο τρόπο, αυτές οι τόσο παράξενες ηρωίδες φτάνουν να γίνονται πιο ρεαλιστικές από τη μέση γυναικεία απεικόνιση, ακριβώς επειδή έχουν πάθη, χιούμορ, λίμπιντο, και – όπως όλοι μας – αδυνατούν να στριμώξουν την προσωπικότητά τους στα καθημερινά καλούπια του πραγματικού.

Μπορούμε να παρακολουθήσουμε όλα τα επεισόδια του Killing Eve, όπου και όποτε θέλουμε, αποκλειστικά στο Vodafone TV. Και, φυσικά, από τον Φεβρουάριο μπορούμε να απολαύσουμε όλες τις αγαπημένες μας σειρές της HBO, αφού το Vodafone TV έγινε το «Σπίτι της HBO στην Ελλάδα». Εκεί θα βρούμε και μεγάλες πρεμιέρες ταινιών, αμέσως μετά την προβολή τους στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά και ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ στον πλούσιο on demand κατάλογο, για να τα παρακολουθήσουμε από όποια συσκευή επιθυμούμε.

Μάθετε περισσότερα για τα νέα πακέτα Vodafone TV εδώ.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024