Τα νέα μέτρα με τα οποία λειτουργούν από σήμερα (15/6) μετά την καραντίνα οι οίκοι ανοχής, σχολίασε ο Θάνος Ασκητής μιλώντας στο MEGA δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως θεωρεί ανέφικτη την εφαρμογή τους

Mε νέους κανονισμούς, λόγω πανδημίας, λειτουργούν από σήμερα (15/6) οι οίκοι ανοχής στη χώρα μας.

Στην εκπομπή LIVE NEWS ο Θάνος Ασκητής, καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, τοποθετήθηκε γύρω από τα μέτρα του ΕΟΔΥ για τους οίκους ανοχής, τα οποία προβλέπουν – μεταξύ άλλων – η κάθε επίσκεψη να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά, αλλά και το να επιλέγονται από τους συμμετέχοντες σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση, και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή.

«Τα μέτρα είναι σωστά. Αν τα δει κανείς αναλυτικά είναι σωστά για τα μέτρα πρόληψης ώστε να μην μολυνθούμε» σημείωσε αρχικά ο κ. Ασκητής.

Συνεχίζοντας ωστόσο ο ίδιος επισήμανε:

«Είναι όμως ανεφάρμοστα γιατί απευθύνονται σε ένα μυαλό ανθρώπων πολύ ψυχαναγκαστικό, εξαιρετικά αναλυτικό και πολύ προσεχτικό, που το σεξ το ίδιο ακυρώνεται μέσα από τη διαδικασία. Ο πελάτης ενός οίκου ανοχής που θα βρεθεί με ένα πληρωμένο σύντροφο θα βγάλει στοιχεία της φύσης του, θα αναζητήσει την ηδονή, άρα δεν μπορεί όλα αυτά να είναι μέσα στο μυαλό του. Είμαστε σε ανέφικτο έδαφος εφαρμογής αυτών των μέτρων».

Ο κ. Ασκητής τόνισε ακόμα:

«Πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε τον εαυτό μας σε περιόδους κρίσης της υγειονομικής αρχής. Η ατομική ευθύνη, η αυτοεκτίμηση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου επιβάλλουν μια συμπεριφορά που και η σεξουαλικότητα είναι υποχρεωμένη να την υπηρετήσει. Ένας άνθρωπος από μία ανάσα του μπορεί να μολυνθεί από κοροναϊό».

Συνεχίζοντας  ο κ. Ασκητής υπογράμμισε:

«Όταν λέει το μέτρο ότι πρέπει να έχεις μια σεξουαλική επαφή σε στάση τέτοια που η μία κεφαλή από την άλλη να απέχουν σε απόσταση ενός αντιβραχίου, αυτός είναι ανέφικτο να γίνει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.  Τα 15 λεπτά θα προκαλέσουν άγχος επίδοσης και απόδοσης. Δεν αναφέρομαι στην κάρτα. Ένας παντρεμένος άνδρας δεν μπορεί να πληρώσει με κάρτα έναν οίκο ανοχής. Υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κουλτούρα ενός λαού που έχει μάθει να έχει εξωστρέφεια. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Τέλος, ο ίδιος επισήμανε:

«Δεν συνηγορώ εγώ στην αντίληψη, παρότι τα μέτρα είναι μελετημένα και αν εφαρμοστούν – που θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν στην πράξη – βάζουν σε πολύ χαμηλό κίνδυνο την της μόλυνσης».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε σχετικά ο Θ. Ασκητής μιλώντας στο MEGA:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr