Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άνοιγμα Χαφτάρ στο Ισραήλ: Έχουμε κοινό συμφέρον απέναντι στον τρομοκράτη Ερντογάν

Άνοιγμα Χαφτάρ στο Ισραήλ: Έχουμε κοινό συμφέρον απέναντι στον τρομοκράτη Ερντογάν

Στην κυβέρνηση Νετανιάχου στρέφει το βλέμμα του για υποστήριξη ο Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος παρουσιάζεται αισθητά αποδυναμωμένος στη Λιβύη τις τελευταίες εβδομάδες

Στην κυβέρνηση Νετανιάχου στρέφει το βλέμμα του για υποστήριξη ο Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος παρουσιάζεται αισθητά αποδυναμωμένος στη Λιβύη τις τελευταίες εβδομάδες.

Aνώτερος λίβυος αξιωματούχος, κοντά στο στρατάρχη, ζήτησε από το Ισραήλ να υποστηρίξει τον πόλεμο ενάντια στη κυβέρνηση Σάρατζ (GNA), λέγοντας ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα.

«Δεν ήμασταν και δεν θα είμαστε ποτέ εχθροί, και ελπίζουμε ότι θα μας υποστηρίξετε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμπντουλάχ Σαλαμ αλ Μπάντρι, αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Χαφτάρ (LNA), στην ισραηλινή εφημερίδα Makor Rishon. «Ήταν μόνο οι περιστάσεις που μας χώρισαν έως τώρα» σημείωσε.

Ενώ το Ισραήλ και η Λιβύη δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις, και η Ιερουσαλήμ έχει αποφύγει οποιαδήποτε αναφορά δημοσίως για τον λιβυκό εμφύλιο πόλεμο, θεωρείται ευρέως ότι στηρίζει τις δυνάμεις του Χαφτάρ, μαζί με την Αίγυπτο και τα κράτη του Κόλπου. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, υπήρξαν πολλές αναφορές για Ισραηλινούς που εκπαιδεύουν τις δυνάμεις του Χάφταρ σε εδάφη υπό τον έλεγχό του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στον στρατάρχη έχουν αποσταλεί και ισραηλινά οπλικά συστήματα.

Απευθυνόμενος στο Ισραήλ, ο αλ Μπάντρι είπε: «Έχουμε κοινό συμφέρον: ο Ερντογάν είναι τρομοκράτης. Και οι δύο είμαστε στην ίδια πλευρά, θα ήταν ανόητο να το αγνοήσουμε αυτό».

Ο Αλ Μπάντρι κάλεσε επίσης το Ισραήλ  να συμμετάσχει στο «Φόρουμ για το Φυσικό Αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο» – μια συμφωνία θαλάσσιας συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Λιβάνου – το οποίο βλέπει το τουρκολιβυκό σύμφωνο ως απειλή, δεδομένου ότι δίνει στην Άγκυρα το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι έχει δικαιώματα γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024