Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο: 28χρονος ξύπνησε από κώμα μιλώντας άπταιστα γαλλικά -Νόμιζε ότι είναι ο... Μάθιου Μακ Κόναχι

Απίστευτο: 28χρονος ξύπνησε από κώμα μιλώντας άπταιστα γαλλικά -Νόμιζε ότι είναι ο… Μάθιου Μακ Κόναχι

Όταν ο 28χρονος Ρόρι Κέρτις ξύπνησε από το κώμα, δεν είχε ιδέα πού βρισκόταν

Εντύπωση έχει προκαλέσει η περίπτωση ενός 28χρονου Άγγλου πρώην ποδοσφαιριστή ο οποίος ξύπνησε μετά από έξι χρόνια σε κώμα μιλώντας άπταιστα γαλλικά και νομίζοντας ότι είναι δέκα ετών.

Όταν ο 28χρονος Ρόρι Κέρτις ξύπνησε από το κώμα, δεν είχε ιδέα πού βρισκόταν. Δεν μπορούσε να θυμηθεί ούτε το παρελθόν του ως πολλά υποσχόμενος έφηβος επιθετικός στην ακαδημία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ούτε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Όταν ανοιγόκλεισε τα μάτια του άρχισε να μιλάει άπταιστα γαλλικά, μια γλώσσα που είχε διδαχθεί μόνο στο σχολείο και τα οποία είχε ξεχάσει εδώ και πολύ καιρό. Μίλησε με τόση ευφράδεια και με τέλειο τονισμό, που η νοσοκόμα η οποία τον φρόντιζε, και είχε τα γαλλικά ως μητρική της γλώσσα, ρώτησε τον πατέρα του από ποιο μέρος της Γαλλίας ήταν ο Κέρτις. Ωστόσο, η ικανότητά του να μιλά γαλλικά γρήγορα εξαφανίστηκε.

«Ακούγοντας αυτό, ο μπαμπάς μου έκανε την έρευνά του», λέει ο Κέρτις, «και η οικογένεια Κέρτις προέρχεται από τη Νορμανδία, αλλά αυτό ήταν το 1800. Αν κοιτάξετε στο YouTube και πληκτρολογήσετε το όνομά μου, υπάρχουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τις οποίες ο εγκέφαλος μπορεί να διατηρήσει τη γνώση γενεών. Είναι τρελό», προσθέτει.
Το τρομακτικό ατύχημα από το οποίο έπεσε σε κώμα

Το ατύχημα συνέβη ένα βροχερό απόγευμα τον Αύγουστο του 2014. Ο 22χρονος τότε Κέρτις, ήταν σε μια αποστολή για μια κατασκευαστική εταιρεία στην οποία είχε αρχίσει να εργάζεται παράλληλα με το ποδόσφαιρο που έπαιζε ημι-επαγγελματικά, ενώ σπούδαζε αθλητική επιστήμη και ψυχολογία. Δεν θυμάται το ατύχημα και πώς συνέβη, αλλά οι μαρτυρίες άλλων ανθρώπων τον βοήθησαν να ενώσει τα κομμάτια του παζλ για το τι συνέβη τότε.

Ο Κέρτις, που επέστρεφε από την αυλή ενός εμπόρου, άλλαζε λωρίδες μέσα από τη βροχή και την ομίχλη στον αυτοκινητόδρομο Μ42 κοντά στο Τάμγουορθ, όταν το φορτηγό του συγκρούστηκε με την πλευρά ενός αρθρωτού φορτηγού. Κανένας άλλος δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Παγιδευμένος στα συντρίμμια, οι πυροσβέστες χρειάστηκαν 40 λεπτά για να τον απεγκλωβίσουν. Τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά που έπεσε σε κώμα στο σημείο του ατυχήματος και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Μπέρμιγχαμ, όπου παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση για έξι ημέρες.

Μόλις σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, μεταφέρθηκε στο κοντινό νοσοκομείο Mosely Hall, το οποίο προσφέρει εξειδικευμένη φροντίδα στην αποκατάσταση εγκεφαλικών τραυματισμών, για να ξεκινήσει αυτό που θεωρούνταν ότι θα ήταν μια μακρά, επίπονη και μόνο μερική ανάρρωση.Η οικογένειά του, ενημερώθηκε ότι ήταν απίθανο να περπατούσε ή να μιλούσε ξανά σωστά.

Επίσης νόμιζε ότι είναι ο… Μάθιου Μακόναχι

Εκτός από την ανεξήγητη ευχέρεια του στα γαλλικά, ένα άλλο από τα περίεργα φαινόμενα που αντιμετώπισε ο Κέρτις αμέσως μετά το ατύχημα είχε να κάνει με την ηλικία του. Ήταν πεπεισμένος ότι ήταν 10 ετών ξανά και ρωτούσε τη μητέρα του για τον οικογενειακό σκύλο, μαθαίνοντας ο σκύλος είχε πεθάνει χρόνια πριν.

Επίσης, για ένα διάστημα νόμιζε ότι ήταν ο διάσημος ηθοποιός, Μάθιου Μακόναχι και πίστευε ότι έπρεπε να επιστρέψει στα γυρίσματα του επόμενου blockbuster του.

Ο Κέρτις βγήκε από το νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2012, με αναπηρικό καροτσάκι και με τη βραχυπρόθεσμη μνήμη του τόσο αποσυντονισμένη, που έπρεπε να γράφει κάθε του κίνηση σε ένα ημερολόγιο κάθε 15 λεπτά, υπενθυμίζοντας στον εαυτό του, για παράδειγμα, ότι είχε ήδη κάνει ντους ή ότι είχε φάει μεσημεριανό. «Πιθανότατα γέμισα δύο βιβλία ημερολογίου», λέει.

Παρόλο που αρχικά προειδοποιήθηκε ότι η επιστροφή στην απόλυτη κινητικότητα και την πλήρη λειτουργία του εγκεφάλου ήταν απίθανη και ότι απλές εργασίες, όπως το ντύσιμο, ενδέχεται να είναι πέρα ​​από τις δυνατότητές του, ο Κέρτις ανάρρωσε πλήρως μέσα σε ένα χρόνο. Και, εκτός από αυτό, κάτι που μοιάζει απίστευτο, είναι ότι επέστρεψε παίζοντας ημι-επαγγελματικό ποδόσφαιρο με την ομάδα Stourport κατά τη σεζόν 2013-14.

Τελικά, ο Κέρτις αποφάσισε να κάνει αλλαγή 180 μοιρών στην καριέρα του και ασχολήθηκε με την κομμωτική, ανοίγοντας το δικό του κατάστημα, και προσπαθεί πια να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024