Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - κοροναϊός : Γύρω στις 20.000 παραμένει κολλημένος ο καθημερινός απολογισμός των κρουσμάτων

ΗΠΑ – κοροναϊός : Γύρω στις 20.000 παραμένει κολλημένος ο καθημερινός απολογισμός των κρουσμάτων

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 839 θάνατοι επιπλέον σε 24 ώρες εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, γεγονός που αύξησε σε 114.613 τον συνολικό απολογισμό των νεκρών λόγω της COVID-19 στη χώρα.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 839 θάνατοι επιπλέον σε 24 ώρες εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, γεγονός που αύξησε σε 114.613 τον συνολικό απολογισμό των νεκρών λόγω της COVID-19 στη χώρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως το βράδυ χθες Παρασκευή (τις πρώτες πρωινές σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας).

Το βαρύτερο πλήγμα

Η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του πλανήτη είναι σε απόλυτους αριθμούς αυτή που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κοροναϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων όσο και ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων (2.044.572).

Αυτός ο τελευταίος είναι πιθανόν πολύ κατώτερος από τον πραγματικό, με δεδομένες τις δυσκολίες στην πρόσβαση αξιόπιστων τεστ όταν η επιδημία άρχιζε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ.

Από τα τέλη του Μαΐου ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων σπανίως πλέον υπερβαίνει τους 1.000. Ωστόσο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 παραμένει κολλημένος γύρω στα 20.000 την ημέρα κατά μέσον όρο.

Το πρώτο κύμα δεν έχει ακόμη κοπάσει τελείως, καθώς το επίκεντρο της πανδημίας έχει μετακινηθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας σε μια ευρεία λωρίδα από τον νότο ως τη δύση, κάνοντας πλέον τα βλέμματα να στρέφονται στα νοσοκομεία πολιτειών όπως είναι η Αριζόνα, το Τέξας και η Φλόριντα.

Η ένδειξη για λάθος δρόμο…

Σε πολλές πολιτείες, ο αριθμός των μολύνσεων βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο αφότου ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται.

«Οταν αρχίζουμε να βλέπουμε περισσότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία, αυτή είναι σίγουρη ένδειξη πως έχουμε πάρει λάθος δρόμο», τόνισε στο CNN ο ανοσιολόγος Αντονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου που χαίρει σεβασμού στη χώρα.

Στη χώρα όπου το φράγμα των 100.000 επίσημα καταγεγραμμένων θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ξεπεράστηκε την 28η Μαΐου, ο απολογισμός της πανδημίας ενδέχεται να έχει φθάσει περί τους 130.000 νεκρούς την ημέρα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ, την 4η Ιουλίου, σύμφωνα με τον μέσο όρο διαφόρων επιδημιολογικών μοντέλων όπως τον υπολογίζουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024