Οταν ο υπουργός Αμυνας γνώρισε τις… φώκιες
«Seals», (Φώκιες) λέγονται οι βατραχάνθρωποι των ΗΠΑ, ίσως το πιο επίλεκτο σώμα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες αποστολές (όπως για παράδειγμα την εξόντωση του Μπιν Λάντεν)
«Seals», (Φώκιες) λέγονται οι βατραχάνθρωποι των ΗΠΑ, ίσως το πιο επίλεκτο σώμα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες αποστολές (όπως για παράδειγμα την εξόντωση του Μπιν Λάντεν).
Οι (Navy) Seals, λοιπόν έχουν παραχωρήσει στη Διοίκηση των Υποβρυχίων Καταστροφών τέσσερα ταχύπλοα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, τύπου MarkV. Ενα απ΄αυτά τα σκάφη «δοκίμασε» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Σούδα με συνεπιβάτη τον αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ.
Οταν λέμε το «δοκίμασε», εννοούμε ότι του έγινε επίδειξη. Ξεκίνησαν, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», από τον προβλήτα Κ-14 της Σούδας (εκεί όπου ελλιμενίζονται τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα και υποβρύχια) και ανοίχτηκαν στο πέλαγος. Το σκάφος έπιασε, μου λένε, μεγάλη ταχύτητα, έκανε ελιγμούς μάχης και όταν επέστρεψαν είπε ότι ήταν εύκολο στον χειρισμό σαν ένα…video game. Προφανώς γιατί διάθετε πηδάλιο joystick.
Η τελευταία φορά που υπουργός Αμυνας επισκέφθηκε την Σούδα ήταν επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου. Οι κκ. Παναγιωτόπουλος και Πάιατ ταξίδευσαν στην Κρήτη μαζί, μ΄ένα μεταγωγικό αεροσκάφος (C-27J Spartan) της Πολεμικής Αεροπορίας και πήραν όλα τα μέτρα προστασίας. Ητοι μάσκες καθ΄όλη τη διάρκεια της πτήσης, αντισηπτικά, γάντια κτλ.
Μόλις προσγειώθηκαν ο αμερικανός πρεσβευτής γνωρίζοντας πολύ καλά τη δύναμη της εικόνας φρόντισε να δημοσιεύσει στο twitter μια φωτογραφία και ένα μήνυμα ιδιαίτερης σημασίας. Ο,τι η αμυντική συμφωνία Ελλάδος- ΗΠΑ ίσως να έχει προεκτάσεις περισσότερες απ΄όσες έχουν γίνει γνωστές. Και κάτι ακόμα, φαίνεται πως οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του υπουργού Αμυνας στην Ουάσιγκτον στα μέσα Ιουλίου.
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη: Ακρίβεια παντού, οι πολίτες δεν χρειάζονται τη συμπόνοια σας αλλά λύσεις – Στο βήμα ο Μητσοτάκης
- Ελάτε να μου μιλήσετε, δεν δαγκώνω: Ο Μπιλ Γουόρντ των Black Sabbath μιλά για τις μέρες του σε αναπηρικό αμαξίδιο
- Θεσσαλονίκη: Πτήση προς Σαράγεβο επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω επιθετικού επιβάτη
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442