Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οταν ο υπουργός Αμυνας γνώρισε τις… φώκιες

Οταν ο υπουργός Αμυνας γνώρισε τις… φώκιες

«Seals», (Φώκιες) λέγονται οι βατραχάνθρωποι των ΗΠΑ, ίσως το πιο επίλεκτο σώμα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες αποστολές (όπως για παράδειγμα την εξόντωση του Μπιν Λάντεν)

«Seals», (Φώκιες) λέγονται οι βατραχάνθρωποι των ΗΠΑ, ίσως το πιο επίλεκτο σώμα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες αποστολές (όπως για παράδειγμα την εξόντωση του Μπιν Λάντεν).

Οι (Navy) Seals, λοιπόν έχουν παραχωρήσει στη Διοίκηση των Υποβρυχίων Καταστροφών τέσσερα ταχύπλοα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, τύπου MarkV. Ενα απ΄αυτά τα σκάφη «δοκίμασε» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Σούδα με συνεπιβάτη τον αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ.

Οταν λέμε το «δοκίμασε», εννοούμε ότι του έγινε επίδειξη. Ξεκίνησαν, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», από τον προβλήτα Κ-14 της Σούδας (εκεί όπου ελλιμενίζονται τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα και υποβρύχια) και ανοίχτηκαν στο πέλαγος. Το σκάφος έπιασε, μου λένε, μεγάλη ταχύτητα, έκανε ελιγμούς μάχης και όταν επέστρεψαν είπε ότι ήταν εύκολο στον χειρισμό σαν ένα…video game. Προφανώς γιατί διάθετε πηδάλιο joystick.

Η τελευταία φορά που υπουργός Αμυνας επισκέφθηκε την Σούδα ήταν επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου. Οι κκ. Παναγιωτόπουλος και Πάιατ ταξίδευσαν στην Κρήτη μαζί, μ΄ένα μεταγωγικό αεροσκάφος (C-27J Spartan) της Πολεμικής Αεροπορίας και πήραν όλα τα μέτρα προστασίας. Ητοι μάσκες καθ΄όλη τη διάρκεια της πτήσης, αντισηπτικά, γάντια κτλ.

Μόλις προσγειώθηκαν ο αμερικανός πρεσβευτής γνωρίζοντας πολύ καλά τη δύναμη της εικόνας φρόντισε να δημοσιεύσει στο twitter μια φωτογραφία και ένα μήνυμα ιδιαίτερης σημασίας. Ο,τι η αμυντική συμφωνία Ελλάδος- ΗΠΑ ίσως να έχει προεκτάσεις περισσότερες απ΄όσες έχουν γίνει γνωστές. Και κάτι ακόμα, φαίνεται πως οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του υπουργού Αμυνας στην Ουάσιγκτον στα μέσα Ιουλίου.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024