Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα – Να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού

Μητσοτάκης: Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα – Να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη Σαντορίνη εμβληματικό προορισμό και χαρακτήρισε υποχρέωση όλων την προστασία του τουριστικού προϊόντος καθώς και το να καταφέρουμε να περάσουμε το φετινό καλοκαίρι με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Με παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς της Σαντορίνης συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί.

Να έχει η Ελλάδα ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από μία πολύ μικρότερη πίτα, έθεσε ως στόχο για τον τουρισμό τη φετινή χρονιά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που συναντήθηκε με παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς της Σαντορίνης.

Αυτή την ασφάλεια θα τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού

Εξήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τα πρώτα διστακτικά βήματα γίνονται για τη προσέλκυση επισκεπτών επειδή η χώρα θεωρείται ασφαλής προορισμός και υπογράμμισε ότι «αυτή την ασφάλεια οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού».

«Όπως προτάξαμε την υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αντιμετωπίσαμε επιτυχημένα την πρώτη φάση της πανδημίας, το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και τώρα που η χώρα ανοίγει σε επισκέπτες. Για να μπορέσουμε και ήμασταν ειλικρινείς πάντα, δεν θέσαμε τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά, να σώσουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε από αυτή την τουριστική περίοδο και να προετοιμαστούμε βέβαια για την πολύ δυνατή ανάκαμψη την οποία θα έχουμε το 2021» σημείωσε σύμφωνα με πηγές.

Όσο χτίζουμε πάνω στην ασφάλεια, τόσο παραπάνω τουρισμό να περιμένουμε

Χαρακτήρισε τη Σαντορίνη εμβληματικό προορισμό και χαρακτήρισε υποχρέωση όλων την προστασία του τουριστικού προϊόντος καθώς και το να καταφέρουμε να περάσουμε το φετινό καλοκαίρι με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

«Όσο χτίζουμε πάνω στην ασφάλεια τόσο περισσότερο τουρισμό θα μπορούμε να περιμένουμε προς το τέλος του καλοκαιριού», σημείωσε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους τοπικούς φορείς.

Διαβεβαίωσε ότι υπάρχει σχέδιο και στόχος είναι το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός προέβλεπε την επίσκεψη στο νησί πριν την έλευση του COVID-19. «Την κάνουμε σε μία διαφορετική συγκυρία έχοντας, όμως, ακόμα πιο έντονο το ενδιαφέρον μας για το νησί, προτάσσοντας τις ίδιες προτεραιότητες, οι οποίες είχαν συζητηθεί και στο παρελθόν. Προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί βλέπω ότι σε επίπεδο αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού υπάρχει μία συναντίληψη για τις μεγάλες στρατηγικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Σαντορίνη ως εμβληματικός προορισμός για τον ελληνικό τουρισμό».

Με απόθεμα αξιοπιστίας η Ελλάδα στην κρίση

Αναφέρθηκε στο «μεγάλο απόθεμα αξιοπιστίας» που κέρδισε η Ελλάδα μέσα στην πρωτοφανή κρίση.
«Δεν είδαμε τα χειρότερα και δεν τα είδαμε γιατί Κράτος, πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση και όλοι οι φορείς συνεργαστήκαμε και καταφέραμε και αντιμετωπίσαμε αυτή την κρίση με πνεύμα ενότητας, οργάνωσης και με το κράτος να τρέχει με ρυθμούς που δεν μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν» ανέφερε.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Χατζημάρκος Γιώργος και ο Δήμαρχος Σαντορίνης, Σιγάλας Αντώνιος, ο οποίος εξέφρασε με θερμά λόγια ευχαριστίες προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, την πρόθεση να ανοίξουν όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί γνωστοποίησε στον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Αντώνης Ηλιόπουλος, ανακοινώνοντας παράλληλα την απόφαση του συλλόγου για τη δωρεά ενός πλήρους εξοπλισμένου ασθενοφόρου και 300 στολών στο νοσοκομείο του νησιού.

Αμέσως μετά τη συζήτηση με τους τοπικούς φορείς, ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών, Θεόδωρο Λιβάνιο, πραγματοποίησε σύντομη συνάντηση με τον δήμαρχο Σαντορίνης κ. Σιγάλα και με δημάρχους των μικρότερων νησιών των Κυκλάδων, προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που αναζητούν λύση στις περιοχές της αρμοδιότητάς τους.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιο, περπάτησε στα Φηρά και συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024