Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο με την Μαρκέλλα – Στο νοσοκομείο η 10χρονη για εξετάσεις

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο με την Μαρκέλλα – Στο νοσοκομείο η 10χρονη για εξετάσεις

Το μικρό κορίτσι εμφανίστηκε κουρασμένο, με πόνους στα χέρια και στα πλευρά, ενώ φάνηκε ότι δεν είχε επαφή με τον χρόνο και ήταν σαν χαμένη.

Ερωτήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα αναζητά η αστυνομία και η οικογένεια της μικρής Μαρκέλλας, η οποία βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία αγνοούνταν από το μεσημέρι της Πέμπτης και βρέθηκε σήμερα το πρωί, σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, το μικρό κορίτσι εμφανίστηκε κουρασμένο, με πόνους στα χέρια και στα πλευρά, ενώ φάνηκε ότι δεν είχε επαφή με τον χρόνο και ήταν σαν χαμένη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να περάσει από εξετάσεις και να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία της. Η ανήλικη θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο με την 10χρονη

Την ίδια στιγμή στο φως ήρθε φωτογραφία-ντοκουμέντο με την 10χρονη Μαρκέλλα να περπατά στο δρόμο και συγκεκριμένα να φτάνει στο πρατήριο καυσίμων όπου και βρέθηκε.

Στο βίντεο του Alpha φαίνεται η μικρή Μαρκέλλα να φορά την σχολική της τσάντα και να περπατά μόνη της στο δρόμο, ψάχνοντας βοήθεια.

Η μικρή φοράει τα ίδια ρούχα από την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενώ όταν έφτασε στο πρατήριο καυσίμων μπήκε μέσα στο μαγαζί ώστε να ζητήσει βοήθεια.

Το παιδί ήταν ταλαιπωρημένο – Δεν είχε την αίσθηση του χρόνου

Την ίδια ώρα πέπλο μυστηρίου έχει πέσει στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαρκέλλας, η οποία βρέθηκε ζωντανή το πρωί του Σαββάτου.

«Το παιδί δεν είχε την αίσθηση του χρόνου» λένε οι πρώτοι άνθρωποι που μίλησαν μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τσέπη της, βρέθηκαν 30 ευρώ, που όπως είπε η μικρή, της έδωσε η γυναίκα που την κρατούσε με χειροπέδες.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ σύμφωνα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ όλα δείχνουν πως πρόκειται για απαγωγή, με τους δράστες να κάνουν πίσω, πιθανότατα από την έκταση που πήρε η υπόθεση τα τελευταία 24ωρα.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι εξετάζουν οι αρχές

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται η κατάθεση του συμμαθητή της 10χρονης που την συνόδευε κατά την επιστροφή της από το σχολείο, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο οποίος μάλιστα και είχε δηλώσει πως είχε δει μία κοκκινομάλλα γυναίκα να φωνάζει την Μαρκέλλα και να της λέει «Έλα να σου δώσω κάτι για την μαμα».

Πάντως το κορίτσι δεν φέρει κάποια εμφανή σημάδια ή ενδείξεις κακοποίησης, ενώ εξετάζεται από παιδοψυχολόγο για να διαπιστωθεί που ακριβώς την μετέφερε η άγνωστη γυναίκα και τι συνέβη εκεί.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες  ως εξαιρετικά σοβαρή χαρακτηρίζεται η υπόθεση της αρπαγής ή της εξαφάνισης.

Την πήρε κάποιος με βίαιο τρόπο;

Από την πλευρά της η μητέρα της μικρής, σε κατάθεσή της στις Αρχές την Παρασκευή, δήλωσε πως «υπήρχε βία την ώρα που την πήραν, δεν ήθελε να φύγει μαζί της απλά της είπε, ‘έλα να δώσω κάτι στην μαμά’ και έτσι την τράβηξε και την πήρε μαζί της».

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει πως έγινε, η μητέρα απάντησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω, εμείς δεν είχαμε φασαρίες ή κάποιον να μην μας χωνεύει ή κάτι άλλο, για να κάνουν αυτό το πράγμα στο παιδί». Συμπλήρωσε δε, ότι το μυαλό της πήγαινε «σε κάποια άγνωστη κυρία που ίσως θα ήθελε κάτι να κερδίσει».

H μαρτυρία που σοκάρει

Στο μεταξύ, σοκάρει η μαρτυρία της Κατερίνας Σεραφημίδου, της γυναίκας που βρήκε μαζί με τον Γιώργο Οικονόμου την 10χρονη Μαρκέλλα.

Η κ. Σεραφημίδου κάθισε μαζί με τη μικρή Μαρκέλλα μέχρι να έρθει η αστυνομία και προσπαθούσε να την ηρεμήσει. Το 10χρονο κοριτσάκι της είπε πως την άφησε κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων η ίδια γυναίκα η οποία την πήρε και πως της έδωσε 30 ευρώ για να μη μιλήσει σε κανένα.

Επίσης της αποκάλυψε πως όσο την κρατούσαν της φορούσαν χειροπέδες ενώ η Μαρκέλλα ανέφερε πως την πείραξαν και πως πονούσε στα πλευρά, χωρίς ωστόσο να προβεί σε άλλες λεπτομέρειες, με την αστυνομική έρευνα να αναμένεται να δώσει φως σε αυτή την περίεργη υπόθεση.

«Το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ. Έκλαιγε και ζητούσε τη μαμά του», είπε η κ. Σεραφημίδου, στο thestival.gr, λέγοντας πως το παιδί φαινόταν να είναι «λίγο στα χαμένα», ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η Μαρκέλλα, δεν είχε καταλάβει ότι είχαν περάσει μέρες από την εξαφάνισή της.

«Νόμιζε ότι την πήραν σήμερα το πρωί», είπε η κ. Σεραφημίδου.

Πώς βρέθηκε η Μαρκέλλα

Η 10χρονη Μαρκέλλα, εντοπίστηκε το πρωί σε περιοχή της Καλαμαριάς, μπροστά σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη, βάζοντας τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισής της. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Γιώργου Οικονόμου, που την πλησίασε και συνομίλησε μαζί της, αφού αναγνώρισε ότι επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, η 10χρονη περιπλανιόταν στο δρόμο με τον σχολικό σάκο στους ώμους της.

«Το κοριτσάκι κρατούσε τη σχολική του τσάντα και καθώς ερχοταν προς τα εδώ παράπαιε… έδειχνε κουρασμένο…» είπε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας ότι το γεγονός ότι το παιδί κρατούσε σχολική τσάντα, μέρα που τα σχολεία ήταν κλειστά, τον ώθησε να ρωτήσει το όνομά της. Μόλις κατάλαβε ότι ήταν το κορίτσι που αγνοείτο, ο κ. Οικονόμου, ζήτησε από μία φίλη του να μείνει με τη μικρή και ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η Μαρκέλλα του ζήτησε να μην ενημερώσει τις αρχές, ενώ μοναδική της επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024