Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Η αποτυχία σας στην οικονομία είναι καθολική και προηγείται του κοροναϊού

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Η αποτυχία σας στην οικονομία είναι καθολική και προηγείται του κοροναϊού

Λίγα και ανεπαρκή χαρακτήρισε τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η η κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να λέει ότι η Ελλάδα είναι με αρνητικό πρόσημο στην οικονομία.

Παραλάβετε τον Ιούλιο του 2019 μια οικονομία που έτρεχε με 2,8% ρυθμό ανάπτυξης και πετύχατε ύφεση μέσα σε 4 μήνες Αυτό δεν είναι επίτευγμα κοροναϊού, είναι δικό σας

«Ο κοροναϊός μάλλον σας βόλεψε σε σχέση με τις εξελίξεις στην οικονομία, και τώρα θα τα ρίξετε όλα σε αυτόν».

Να παραλάβεις μια οικονομία με ανάπτυξη και να της πας σε ύφεση σας χρειάζονται συγχαρητήρια, είπε χαρακτηριστικά

Γιατί τα κάνατε θάλασσα στην οικονομία; είπε ο Αλεξης Τσίπρας, καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει ποια είναι εκείνη η επένδυση που έφερε η κυβέρνηση.

Κατηγόρησε την κυβέρνησε ότι «δεν θελήσατε να αξιοποιήσετε την αξιοπιστία που κερδίσαμε στις αγορές».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «αφήσατε τις τράπεζες ανεξέλεγκτες» και πρόσθεσε ότι μειώθηκαν 9,4%τα δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

«Η αποτυχία σας στην οικονομία είναι καθολική και προηγείται του κοροναϊού», είπε λέγοντας ότι πολύ πριν έρθει η πανδημία ρίξατε το καράβι σε ξέρες.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι στήριξε την όλη προσπάθεια για τον κοροναϊό αλλά αναρωτήθηκε «πού είναι τα 24 δισ.. ευρώ με τα οποία εσείς λέτε ότι έχετε στηρίξει στην αγορά»;

Πρότεινε τη γενναία στήριξη των επιχειρήσεων με την προϋπόθεση να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος,. τονίζοντας ότι «από Σεπτέμβρη θα αρχίσει το μαύρο κλάμα χιλιάδων εργαζομένων».

«Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι στην πλειοψηφία τους σε απόγνωση, βλέπουν ότι οι περισσότεροι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα να καταναλώσουν. Σε αυτούς να απαντήσετε», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος, στον Τουρισμό ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε σταγόνα στον ωκεανό το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, καλώντας τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός γενναίου προγράμματος.

«Σας αφήσαμε τους καρπούς του ελληνικού λαού και εσείς τους κρατάτε για να τους διοχετεύσετε αλλού», είπε χαρακτηριστικά.

«Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείες, έχουν μεγάλη ανάγκη. Τι θα γίνουν οι αόρατοι, εποχικοί εργαζόμενοι»; αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «εφόσον δεν πήρατε έγκαιρα μέτρα, τουλάχιστον σχεδιάστε ένα σοβαρό δίχτυ προστασίας για όσους έχουν εκτεθεί στην κρίση».  Όλοι αυτοί να έχουν τη δυνατότητα ενός έκτακτου εισοδήματος.

Χαρακτήρισε λίγα και ανεπαρκή τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση. Ζόμπι είναι η οικονομική σας πολιτική.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024