Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Να επανέλθει το αφορολόγητο στα 12000 ευρώ για τους μικρομεσαίους

Κουτσούμπας: Να επανέλθει το αφορολόγητο στα 12000 ευρώ για τους μικρομεσαίους

Συνάντηση με το προεδρείο της ΕΣΕΕ είχε ο γραμματέας του ΚΚΕ. Στο επίκεντρο τα προβλήματα ασφυξίας και η ανάγκη τόνωσης της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο Δημ. Κουτσούμπας τόνισε ότι πρέπει να επανέλθει το αφορολόγητο όριο στα 12 χιλιάδες ευρώ και να ληφθούν μέτρα για απαλλαγές από φόρους και χρέη των αυτοαπασχολούμενων

«Είχαμε μια πολύ κρίσιμη και ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρόεδρο και την διοίκηση της ΕΣΕΕ. Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς για την κατάσταση της μικρής επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, για τους αυτοαπασχολούμενους, τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις που βιώνουν μία απαράδεκτη, μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και εξαιτίας της προηγούμενης οικονομικής κρίσης και εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, λόγω της καραντίνας, αυτή την περίοδο, αλλά και μπροστά στην νέα οικονομική κρίση.

Απαλλαγή από φόρους και χρέη

Θέλουμε να εκφράσουμε και την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση σε όλους τους αγώνες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των αυτοαπασχολουμένων της χώρας μας», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με την ΕΣΕΕ.

«Το ΚΚΕ έχει καταθέσει πολλές τροπολογίες, προτάσεις νόμου, έχει κάνει ερωτήσεις, παρεμβάσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο και θα συνεχίσουμε να κάνουμε και για την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου, να οριστεί στα 12.000 για τους αυτοαπασχολούμενους με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Έχουμε προτείνει απαλλαγή από φόρους, από διάφορα χρέη που έχουν σε υπηρεσίες, σε εφορίες, στις τράπεζες και βεβαίως, τα ζητήματα της Κυριακάτικης Αργίας, η οποία έχει πλέον καταργηθεί.

Ουσιαστικά παλεύουμε μέσα στη Βουλή, έτσι ώστε να αλλάξει όλο αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, να μη γίνει χειρότερο, γιατί μαθαίνουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει νέες νομοθετικές ρυθμίσεις και μάλιστα με τις γνωστές διαδικασίες fast track, γεγονός που είναι απαράδεκτο. Πρέπει να υπάρχει και διαβούλευση, πρέπει να υπάρχει και συζήτηση στις συνελεύσεις των αυτοαπασχολουμένων, των άλλων εργαζομένων, πρέπει να υπάρχει αναλυτική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής», πρόσθεσε.

Ο μικρομεσαίος μαζί με τον εργάτη

«Οπωσδήποτε θέλω να επισημάνω, όπως επισημάναμε και στην ΕΣΕΕ, για εμάς το κύριο είναι να βγούμε στους δρόμους του αγώνα, σε κοινή δράση, σε κοινό μέτωπο, οι αυτοαπασχολούμενοι μικροεπιχειρηματίες, μαζί με τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον επιστήμονα, τον αγρότη, γιατί και ο μικρός έμπορος, ο επιχειρηματίας, η μικρή εμπορική επιχείρηση ζει ουσιαστικά από τον εργαζόμενο λαό. Το ΚΚΕ θα βρίσκεται σε όλους αυτούς τους αγώνες και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν» κατέληξε στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας.

Υπάρχει ασφυξία – χρειάζονται ενέσεις ρευστότητας

«Σήμερα ήρθαμε να ενημερώσουμε την ηγεσία του ΚΚΕ και τον γενικό γραμματέα, κ. Κουτσούμπα, για τα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Δυστυχώς ένα μήνα μετά την επαναλειτουργία των καταστημάτων η κίνηση δεν είναι ανάλογη και χρειάζεται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα άμεσες ενέσεις ρευστότητας. Χρηματοδοτικά εργαλεία όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, οι μικροπιστώσεις και οτιδήποτε άλλο μπορεί να κινηθεί και να κατευθυνθεί προς την τόνωση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό για την επιβίωσή τους», δήλωσε ο Γιώργος Καρανίκας, πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Στήριξη από ΚΚΕ

Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε «σαφέστατα υπάρχει στήριξη από το ΚΚΕ. Ο γενικός γραμματέας αντιλήφθηκε πάρα πολύ το πρόβλημα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ασφυξία, οικονομική ασφυξία, ασφυξία ρευστότητας στην μικρομεσαία επιχείρηση και αν δεν είναι οι λύσεις άμεσες ενδεχομένως να έχουμε προβλήματα λουκέτων και κλεισιμάτων καταστημάτων. Νομίζω ότι ο χρόνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός πέρα από τις λύσεις που θα δοθούν στον τομέα αυτό».

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024