Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάιατ από Σούδα: «Εδώ είναι η ναυαρχίδα της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας»

Πάιατ από Σούδα: «Εδώ είναι η ναυαρχίδα της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας»

Εντυπωσιασμένος εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρέσβης – Μαζί του ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Εντυπωσιασμένος για τη δουλειά που γίνεται στη νατοϊκή βάση των Χανίων εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη.

Ο κ. Πάιατ μαζί με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο έφτασαν στη Σούδα λίγο πριν τις 11 το πρωί συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κων/νο Φλώρο.

Μάλιστα, ο κ. Πάιατ με το που έφτασε στη Σούδα με ανάρτησή του στο twitter αναφέρθηκε στο πόσο κρίσιμη είναι η συνεργασία της ΗΠΑ με την Ελλάδα χαρακτηρίζοντας τη βάση της Σούδας ως τη «ναυαρχίδα της στρατιωτικής συνεργασίας» των δύο χωρών αλλά και το ρόλο που έχει για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Μεσογείου.

Παράλληλα εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος για τη δουλειά που γίνεται στο εκπαιδευτικό κέντρο.

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού

Η επίσκεψη θεωρείται υψηλού συμβολισμού τη δεδομένη στιγμή με γνώμονα το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρέσβης σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.

Η βάση της Σούδας σύμφωνα με το cretapost.gr  είναι κόμβος για την επίτευξη σταθερότητας και πολιτικών ασφαλείας στη Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ στηρίζουν εκεί την στρατηγική τους για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Για την Ελλάδα η Σούδα αποτελεί το δεύτερο σημείο απ’όπου θα μπορεί να αποπλέει ο Στόλος καθώς εκεί θα βρίσκονται πολεμικά πλοία για τον θαλάσσιο έλεγχο της Μεσογείου.

Και για την Ευρώπη η Σούδα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την Ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ειρήνη» που διεξάγεται μετά την απόφαση του ΟΗΕ για να επιβάλλει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Η Σούδα ήταν άλλωστε και ο τελευταίος σταθμός της φρεγάτας «Σπέτσαι», πλοίο που καταδιώκει το φορτηγό πλοίο «Τσιρκίν » που σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρει τουρκικά όπλα και πυρομαχικά στη Λιβύη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρία τουρκικά πλοία κινούνται προς την περιοχή ώστε να προστατέψουν το φορτίο και μένει να φανεί εάν θα αποφασίσουν να αντιπαρατεθούν με την Ευρωπαϊκή Δύναμη. Πάντως, για την ώρα, το πλοίο αρνείται να δεχθεί έλεγχο από την ελληνική ομάδα που μεταφέρει το ελικόπτερο της φρεγάτας.

Sports in

Η μεγάλη επένδυση στα τμήματα υποδομής και το λαμπρό μέλλον του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει στηρίξει με μεγάλες κινήσεις τα τμήματα υποδομής, επενδύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη όλων των ομάδων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024