Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με βιτριόλι : Δίωξη για κακούργημα στην 35χρονη - Απολογείται την Τρίτη

Επίθεση με βιτριόλι : Δίωξη για κακούργημα στην 35χρονη – Απολογείται την Τρίτη

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στην κατηγορούμενη αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και το πλημμέλημα της απείθειας. 

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε σε βάρος της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στην κατηγορούμενη αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και το πλημμέλημα της απείθειας.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της για τις δύο κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν και κυρίως για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 35χρονη είχε εμμονή με την 34χρονη για ένα προσωπικό θέμα και αυτό φέρεται να ήταν το κίνητρο για την επίθεση με βιτριόλι, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν μια τηλεκάρτα – με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί – ένα κινητό, καθώς και μια περούκα.

Είναι ιδιωτική υπάλληλος σε δικηγορική εταιρεία και κατοικεί στην περιοχή του Ζωγράφου.

Διαβάστε επίσης: Ο γάμος που έσπειρε τη διχόνοια και το αίτημα φιλίας που «τύφλωσε» την ύποπτη

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία στην οποία εργάζεται είχε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη, ενώ σημειώνεται ότι και οι δύο γυναίκες κατάγονται από τον ίδιο νομό.

Σύμφωνα μάλιστα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, οι δυο τους κάποια στιγμή πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο. Επειδή τα χωριά τους δεν είχαν λύκειο, τα κορίτσια πήγαν και τα δύο στο ίδιο λύκειο.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη.

Το μοιραίο λάθος της 35χρονης

Μία κλήση που έκανε η 35χρονη φερόμενη ως δράστις της επίθεσης με το βιτριόλι σε Ασιάτη κηπουρό για ένα θέμα ανθοκομικής, με την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει το ραδιοταξί (σ.σ. για να μεταβεί στο σημείο της επίθεσης στην Καλλιθέα), ήταν αυτή που έλυσε για τους αστυνομικούς τον γρίφο με τον σοβαρό τραυματισμό της 34χρονης λογίστριας από ρίψη καυστικού υγρού το πρωί της 20ης Μαΐου στη λεωφόρο Θησέως.

Το μοιραίο αυτό σφάλμα οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στην ταυτότητα της 35χρονης, αφού οι αστυνομικοί που ανέλυσαν την τηλεκάρτα του ΟΤΕ  εντόπισαν τον αλλοδαπό -κατάγεται από το Μπαγκλαντές- αποδέκτη του τηλεφώνου της.

Διαβάστε επίσης: Την πλήρωσαν για να ρίξει το βιτριόλι – Καταγγελία «φωτιά» από συγγενή της 35χρονης στο MEGA

Το έργο της  ΕΛΑΣ διευκολύνθηκε περαιτέρω από το γεγονός ότι η 35χρονη κάλεσε εκ νέου τον αλλοδαπό τεχνικό -αφού αρχικά δεν είχε βρει τον ίδιο στο τηλέφωνο αλλά  κάποιον ομοεθνή φίλο του- από το ίδιο το κινητό της τηλέφωνο. Έδωσε έτσι στους αστυνομικούς την δυνατότητα να πληροφορηθούν τα στοιχεία της, το προφίλ της στο Facebook, το στίγμα του κινητού της, το κρίσιμο διήμερο που προχώρησε στην επίθεση στην Καλλιθέα κλπ.

Η αντιζηλία και η εμμονή για έναν άνδρα

Η γυναίκα που προσήχθη το πρωί της Τετάρτης δεν ανήκει στον αρχικό κύκλο των υπόπτων από το προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης που είχε απασχολήσει στην πρώτη φάση των ερευνών τις διωκτικές αρχές.

Φέρεται να διατηρούσε περιστασιακή σχέση με δικηγόρο ο οποίος είχε προσωπική επαφή με την άτυχη 34χρονη, κάτι που θεωρήθηκε από την ύποπτη ως «εμπόδιο» για να υπάρξει μόνιμος δεσμός μαζί του. Αστυνομικοί μιλούν για προγενέστερη «εμμονή» της εν λόγω γυναίκας σε βάρος της 34χρονης.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024