Κοροναϊός – Ισπανία : Πρόστιμο 10.400 ευρώ στον πρίγκιπα Ιωακείμ για παραβίαση της καραντίνας
Η Ισπανία επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.400 ευρώ στον πρίγκιπα Ιωακείμ του Βελγίου επειδή παραβίασε την καραντίνα κατά τη διάρκεια ταξιδιού στη χώρα όπου είχε διαγνωστεί θετικός στον νέο κοροναϊό.
Η Ισπανία επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.400 ευρώ στον πρίγκιπα Ιωακείμ του Βελγίου επειδή παραβίασε την καραντίνα τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια ταξιδιού στη χώρα όπου είχε διαγνωστεί θετικός στον νέο κοροναϊό, έγινε γνωστό την Τετάρτη από ισπανό κυβερνητικό αξιωματούχο.
Ανιψιός του βασιλιά
Ο 28χρονος πρίγκιπας, ανιψιός του βασιλιά του Βελγίου Φιλίππου, ταξίδεψε στην Ανδαλουσία, στη νότια Ισπανία, από το Βέλγιο στις 24 Μαΐου στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης.
Του επιβλήθηκε πρόστιμο διότι δεν παρέμεινε σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την άφιξή του, όρος που αφορούσε οποιονδήποτε εισερχόταν στη χώρα, εξήγησε στο Reuters ο κυβερνητικός αξιωματούχος στην Ανδαλουσία.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έσπασε την καραντίνα και έχει διορία 15 ημερών να εφεσιβάλει την απόφαση.
Ο πρίγκιπας Ιωακείμ, δέκατος στη σειρά διαδοχής του βελγικού θρόνου, διαγνώστηκε θετικός μετά τη συμμετοχή του σε πάρτι στην Κόρδοβα την 26η Μαΐου.
Παραμένει σε καραντίνα
Σύμφωνα με τον ισπανό αξιωματούχο, ο πρίγκιπας παραμένει σε καραντίνα στην Ισπανία.
Οι ισπανικές αρχές διεξάγουν έρευνα για το πάρτι στο οποίο, σύμφωνα με άρθρο της ισπανικής εφημερίδας El Pais τον περασμένο μήνα, είχαν παραστεί 27 καλεσμένοι.
Οπως προέβλεπαν τα περιοριστικά μέτρα στην Κόρδοβα, επιτρέπονταν οι συναθροίσεις έως 15 ατόμων.
Εντούτοις, πηγή προσκείμενη στο βελγικό παλάτι ανέφερε χθες πως ο πρίγκιπας είχε πάει σε δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις όπου είχαν παραβρεθεί 12 και 15 άτομα αντίστοιχα.
Πηγή: ΑΠΕ
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4»
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

















![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442