Εικόνες συνωστισμού σημειώθηκαν για ακόμη μια μέρα έξω από την υπηρεσία ασύλου, με κάποιους πρόσφυγες μάλιστα να καταλήγουν ακόμα και να κοιμούνται έξω από τα γραφεία για να κρατήσουν τη σειρά τους.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, βρέθηκε από νωρίς το πρωί στην υπηρεσία ασύλου στην Κατεχάκη, επιρρίπτοντας έμμεσα την ευθύνη για την κατάσταση στους πρόσφυγες.

«Είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλο αυτό τον κόσμο ότι οι διαδικασίες πλέον γίνονται ψηφιακά. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν να έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Ο ίδιος ανέφερε πως 8 στους 10 δεν χρειαζόταν καν να πάνε στην υπηρεσία, ότι έχουν ενημερωθεί ότι οι κάρτες παραμονής έχουν παραταθεί και ότι πολλές αλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά.

Μάλιστα ο ίδιος απέδωσε την μαζική προσέλευση των προσφύγων στην υπηρεσία στην «ανασφάλειά» τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δυστυχώς παρά τις προσπάθειες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν αν έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο