Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Αυξήθηκαν τα κρούσματα κοροναϊού - 555 μόλις σε 24 ώρες

Γερμανία: Αυξήθηκαν τα κρούσματα κοροναϊού – 555 μόλις σε 24 ώρες

Η Γερμανία παρατείνει την ταξιδιωτική οδηγία για μη ευρωπαϊκές χώρες

Ακόμη 26 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, ενώ εντοπίστηκαν 555 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κοροναϊού να αυξάνεται σε 8.755 νεκρούς επί συνόλου 185.416 μολύνσεων, κατά τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Η Γερμανία παρατείνει την ταξιδιωτική οδηγία για μη ευρωπαϊκές χώρες

Σημειώνεται πως η Γερμανία θα παρατείνει την ταξιδιωτική της οδηγία για μη ευρωπαϊκές χώρες έως τα τέλη Αυγούστου, αλλά θα άρει τους συνοριακούς ελέγχους για όλες τις γειτονικές της χώρες έως τα μέσα Ιουνίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα υπουργοί.

Καθώς αποκλιμακώνεται κάπως η κρίση του κορονοϊού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε ότι η Γερμανία δεν έχει ακόμα συστήματα με τον υπόλοιπο κόσμο που να της επιτρέπουν να αξιολογεί και να συντονίζει τα ταξίδια ώστε να εξασφαλίζει πως αυτά δεν θα επιφέρουν εν δυνάμει ανυπολόγιστους κινδύνους. «Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε να αποκλειστούν Γερμανοί σε διάφορα σημεία του κόσμου και πάλι αυτό το καλοκαίρι ή οι παραθεριστές να επιστρέφουν στη Γερμανία χωρίς να έχει εντοπιστεί ο ιός», ανέφερε ο Μάας σε ανακοίνωση.

Ο Μάας, γνωρίζοντας ότι πολλοί παραθεριστές θέλουν να ταξιδέψουν σε προορισμούς όπως η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η βόρεια Αφρική και η νοτιοανατολική Ασία, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να εξετάζει την ταξιδιωτική προειδοποίηση μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα άρει την καθολική ταξιδιωτική απαγόρευση για τα κράτη-μέλη της ΕΕ, τη Βρετανία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ελβετία από τις 15 Ιουνίου, ανοίγοντας τον δρόμο για ξεχωριστές ταξιδιωτικές οδηγίες για μεμονωμένες περιοχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεχόφερ δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία πάει ένα βήμα παραπέρα και θα άρει τους συνοριακούς ελέγχους με την Ελβετία, τη Γαλλία, την Αυστρία και τη Δανία έως τις 15 Ιουνίου, ενώ προειδοποίησε ότι η χώρα θα επανεξετάσει το θέμα εάν επιδεινωθεί η κατάσταση με τον ιό.

Ο Ζεχόφερ δήλωσε επίσης ότι οι υφιστάμενοι κανόνες για μη Ευρωπαίους πολίτες που θέλουν να έρθουν στη Γερμανία θα παραταθούν έως τα τέλη Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024