Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανός πρεσβευτής : Η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ανησυχητική

Γερμανός πρεσβευτής : Η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ανησυχητική

Το δίλημμα που έχουμε οι Ελληνες, οι Γερμανοί, εμείς οι Ευρωπαίοι, είναι πόσο σκληροί θα πρέπει να γίνουμε απέναντι στην Τουρκία, τόνισε ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ρέιχελ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ανησυχητική χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκίας ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ρέιχελ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, και τόνισε ότι το δίλημμα που έχουμε οι Ελληνες, οι Γερμανοί, εμείς οι Ευρωπαίοι, είναι πόσο σκληροί θα πρέπει να γίνουμε απέναντί της.

Συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση

Ο κ. Ρέιχελ αναφέρθηκε επίσης στην υγειονομική κρίση, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα τη διαχειρίστηκε εξαιρετικά καλά, πολύ καλύτερα και από τη Γερμανία, όπως είπε, και έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το γεγονός.

Μάλιστα, ο κ. Ρέιχελ ανέφερε πως πέρασε το lockdown στην Αθήνα, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να φανταστεί καλύτερο τόπο για να το κάνει.

Ο κ. Ρέιχελ αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα του αναλαμβάνοντας την προεδρία της ΕΕ στις αρχές Ιουλίου, λέγοντας πως θα βρεθεί αντιμέτωπη ταυτόχρονα με δύο μεγάλες κρίσεις: την υγειονομική αλλά και την οικονομική.

Ο γερμανός πρεσβευτής επισήμανε πως και σε παγκόσμιο επίπεδο η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί η λογική και η ψυχραιμία έχουν χαθεί.

Αλληλεγγύη στην Ευρώπη

O ίδιος έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να στραφούμε μόνο στην Ευρώπη. Για αυτό το λόγο, συνέχισε, εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να δείξουμε αλληλεγγύη.

Ο γερμανός πρεσβευτής εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πακέτο των 750 δισ. ευρώ παρά τις αντιρρήσεις κάποιων χωρών, αλλά όπως είπε θα χρειαστεί πολύς κόπος για αυτό.

Επιπλέον, ο αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της η Γερμανία, εν μέσω πανδημίας, όπως το μεταναστευτικό, η πράσινη συμφωνία, το άνοιγμα των συνόρων.

Το μεταναστευτικό

Για το μεταναστευτικό είπε πως είναι ένα πολύ δύσκολο και πολύπλοκο ζήτημα, η Γερμανία όμως, τόνισε, είναι αποφασισμένη να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρει κοινά αποδεκτές λύσεις.

Πιστεύουμε, ανέφερε ο κ. Ρέιχελ, πως πρέπει να σταθούμε δίπλα στην Ελλάδα και στις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και να μοιραστούμε το βάρος ως ΕΕ.

Στόχος της Γερμανίας είναι, συνέχισε, να δημιουργηθούν μηχανισμοί που θα ενθαρρύνουν ακόμα και κράτη που αρνούνται σήμερα να δεχτούν πρόσφυγες στο έδαφος τους να το κάνουν. Χρειάζεται βέβαια ομοφωνία και αυτό κάνει το ζήτημα ακόμα πιο δύσκολο, επισήμανε.

Οι σχέσεις Γερμανίας – ΗΠΑ

Για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε πως πρόκειται για ιστορικές σχέσεις που έχουν τις ρίζες τους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, συγχρόνως όμως είναι και περίπλοκες.

Στο ερώτημα αν θα πρότεινε την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό στους Γερμανούς, απάντησε θετικά και αποκάλυψε πως ήδη ενθάρρυνε τα ενήλικα παιδιά του να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές όταν τον ρώτησαν αν είναι ασφαλής προορισμός.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024