Θεοχάρης για Τουρισμό: Στόχος μας να είναι δυνατός ο Αύγουστος
Στόχος μας να είναι δυνατός ο Αύγουστος. Θα παλέψουμε κάθε ποσοστό. Κάθε 1% φέτος είναι 5% του χρόνου γιατί σημαίνει ότι κάποιες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα αντέξουν περισσότερο και θα στηρίξουν το τουριστικό προϊόν μεσοπρόθεσμα» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.
Για μια ανηφορική διαδικασία στον τομέα του Τουρισμού τη φετινή χρονιά μίλησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εξηγώντας ότι «πρώτα ξεκινούν κάποιοι τολμηροί και θα ακολουθήσουν οι επόμενοι αφού δουν ότι πάνε καλά τα πράγματα.
Στόχος μας να είναι δυνατός ο Αύγουστος. Θα παλέψουμε κάθε ποσοστό. Κάθε 1% φέτος είναι 5% του χρόνου γιατί σημαίνει ότι κάποιες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα αντέξουν περισσότερο και θα στηρίξουν το τουριστικό προϊόν μεσοπρόθεσμα» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.
Όπως είπε «θα ήμουν ο ευτυχέστερος υπουργός αν ανοίγαμε με τη μια για όλους, όμως δεν το θέλω. Στηρίζω την συνεργασία με τους επιδημιολόγους ώστε να μπορούμε να κάνουμε βήματα σιγουριάς. Η κατεύθυνση πρέπει να είναι προς τα εμπρός όσο και αργή αν είναι η πρόοδος», είπε ο υπουργός μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.
«Αυτό που με καίει είναι να φέρουμε με ασφάλεια και τον τελευταίο ταξιδιώτη που θέλει και μπορεί να έρθει στη χώρα και να γυρίσουν όταν τελειώσουν οι διακοπές υγιείς και ασφαλείς στις πατρίδες τους» συμπλήρωσε ο Χάρης Θεοχάρης.
Ειδική αναφορά έκανε στη σημασία της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων με αφορμή τις τελευταίες τοπικές εξάρσεις κορoναϊού.
«Ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα, υπάρχει επάρκεια τεστ, έχω εμπιστοσύνη στη ΓΓΠΠ, στον ΕΟΔΥ και το υπ. Υγείας ότι με το επιχειρησιακό πλάνο θα αντιμετωπίσει κάθε ζήτημα» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης ενόψει του ανοίγματος και του αεροδρομίου «Μακεδονία» την προσεχή Δευτέρα.
Ο υπουργός Τουρισμού εξήγησε ότι «υπάρχει πρωτόκολλο για τα πιο δύσκολα αεροδρόμια ενώ δειγματοληπτικός έλεγχος θα γίνεται εκεί που νιώθουμε ότι είναι ελεγχόμενη η κατάσταση μέσω των μοντέλων που έχουν οι γιατροί για το πόσα τεστ και σε ποιούς».
Προανήγγειλε, τέλος, ότι το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τι θα γίνει από την 1η Ιουλίου προσθέτοντας ότι «το πλαίσιο είναι ότι πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο και ένα καθαρό σήμα για τον τρόπο και τα βήματα ανοίγματος στη χώρα». «Θα έχουμε σημαντικές ανακοινώσεις» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.
- Το Τέξας εκτέλεσε άνδρα για φόνο που διαπράχθηκε το 2004, στην 600ή εκτέλεση που πραγματοποιεί η πολιτεία
- Η Τζίλιαν Άντερσον έπαθε κρίση πανικού βλέποντας μια σκηνή από ταινία της
- Βρετανία: Θα φύγει ο Στάρμερ; Κι αν ναι, πώς; Τα τέσσερα σενάρια της μάχης για το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (15/5): Πού δείτε το Παναθηναϊκός-Μύκονος και το Άστον Βίλα-Λίβερπουλ
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις σε Κηφισίας, Μεσογείων και Αττική Οδό
- Κέρκυρα: Νέα απάτη – Πήραν από 79χρονο 200.000 ευρώ προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ
- Νέα σενάρια για το μέλλον του Αταμάν: «Μετρημένες οι μέρες του στην Αθήνα»
- Μαργαρίτα: Στο νοσοκομείο η βασίλισσα της Δανίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442