Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρκούδα νεκρή από σφαίρες στα Πυρηναία

Αρκούδα νεκρή από σφαίρες στα Πυρηναία

Οι γαλλικές αρχές έχουν επαναφέρει αρκούδες στην οροσειρά των Πυρηναίων στα σύνορα με την Ισπανία, αλλά ντόπιοι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται έντονα.

Αρκούδα σκοτώθηκε από πυρά στα γαλλικά Πυρηναία, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορνέ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα υποβάλει μηνύσεις.

Επανέφεραν τις αρκούδες

Οι γαλλικές αρχές έχουν επαναφέρει αρκούδες στην οροσειρά των Πυρηναίων στα σύνορα με την Ισπανία, αλλά ντόπιοι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται έντονα, λέγοντας ότι οι αρκούδες επιτίθενται στα κοπάδια τους.

«Μια αρκούδα βρέθηκε στην περιοχή Αριέζ, σκοτωμένη από σφαίρες. Οι αρκούδες είναι προστατευόμενο είδος, αυτή είναι παράνομη και βαθύτατα κατακριτέα ενέργεια. Το κράτος θα υποβάλει μηνύσεις», δήλωσε η Μπορνέ με ανάρτηση της στο twitter, μαζί με φωτογραφία της νεκρής αρκούδας.

Τον Οκτώβριο του 2018, η Γαλλία μετέφερε αεροπορικώς δύο αρκούδες από τη Σλοβενία στα Πυρηναία για να αποφύγει οδοφράγματα που είχαν στήσει σε ορεινά περάσματα 150 αγρότες – με κάποιους να φέρουν τουφέκια – αποφασισμένοι να αποτρέψουν την επαναφορά.

Εξαφάνισαν τον πληθυσμό

Οι ειδικοί της άγριας ζωής εκτιμούν ότι 43 αρκούδες ζουν στα Πυρηναία. Αρκούδες από τη Σλοβενία μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά στη Γαλλία τη δεκαετία του 1990, αφού όλοι οι κυνηγοί εξαφάνισαν τον γηγενή πληθυσμό.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024