Κοροναϊός : 50 μηνύσεις από συγγενείς ηλικιωμένων που πέθαναν σε γηροκομεία στην Ιταλία
Σε κινητοποίησή τους έξω από την εισαγγελία, δεκάδες άνθρωποι επανέλαβαν ότι ζητούν να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και να εξακριβωθεί για ποιό λόγο πολλοί ασθενείς με κοροναϊό -κυρίως στην Λομβαρδία- μεταφέρθηκαν από τα νοσοκομεία της περιοχής αυτής σε οίκους ευγηρίας.
Πενήντα μηνύσεις κατέθεσαν σήμερα το πρωί στην εισαγγελία του Μπέργκαμο συγγενείς ηλικιωμένων που έχασαν την ζωή τους από την covid 19 σε οίκους ευγηρίας της Λομβαρδίας.
Σε κινητοποίησή τους έξω από την εισαγγελία, δεκάδες άνθρωποι επανέλαβαν ότι ζητούν να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και να εξακριβωθεί για ποιό λόγο πολλοί ασθενείς με κοροναϊό -κυρίως στην Λομβαρδία- μεταφέρθηκαν από τα νοσοκομεία της περιοχής αυτής σε οίκους ευγηρίας.
Οι συγγενείς των θυμάτων υπογραμμίζουν ότι δεν μπόρεσαν να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα τα οποία, αν η κατάσταση είχε τύχει καλύτερου και πιο προσεκτικού χειρισμού, πιθανότατα θα ήταν ακόμη εν ζωή.
Οι δικηγόροι, οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση, δήλωσαν ότι πρόκειται να κατατεθούν τουλάχιστον άλλες διακόσιες μηνύσεις. Έως τώρα, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα δεν έχει αναλάβει ουσιαστικά καμία ευθύνη για την όλη αυτή τραγική υπόθεση.
Στις τόσες αρνητικές κριτικές που έχει δεχθεί, απαντά ότι «και άλλες περιφέρειες της Ιταλίας υιοθέτησαν την ίδια πρακτική» ενώ υπενθυμίζει παράλληλα ότι «όλα αυτά συνέβησαν σε ημέρες αφόρητης πίεσης».
Ο Λούκα Φούσκο, όμως, πρόεδρος της επιτροπής που δημιούργησαν οι συγγενείς των θυμάτων, τονίζει ότι «οι αρμόδιες αρχές ψεύδονται συνεχώς» και ότι «το σύστημα υγείας της Λομβαρδίας δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η επί 25 χρόνια υπεύθυνη κάστινγκ των ταινιών του Τζέιμς Μποντ δεν θέλει να αλλάξει η «συνταγή»
- Γερμανία: Ένας 68χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τα θύματά του
- Φιάσκο το αυστραλιανό σχέδιο που θα κρατούσε τα παιδιά μακριά από τα social media
- Είναι μύθος: Ο Χάαλαντ επέστρεψε στη Νορβηγία με… ρακούν στο χέρι (vids, pics)
- Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ύπατο Θήβας
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)











![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442