
ΕΕ : Κατάπαυση του πυρός και διαπραγματεύσεις στη Λιβύη
Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάλεσε τους πρωταγωνιστές του πολέμου στη Λιβύη να παύσουν άμεσα όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να εμπλακούν εποικοδομητικά σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ και οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας κάλεσαν σήμερα τους πρωταγωνιστές του πολέμου στη Λιβύη να παύσουν άμεσα όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να εμπλακούν εποικοδομητικά σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
«Απόσυρση των ξένων δυνάμεων»
Σε κοινό ανακοινωθέν, οι υπογράφοντες «προτρέπουν όλα τα λιβυκά και διεθνή μέρη να θέσουν άμεσα και αποτελεσματικά τέλος σε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να συμμετάσχουν εποικοδομητικά στις διαπραγματεύσεις».
«Αυτές οι προσπάθειες πρέπει να οδηγήσουν όλα τα μέρη να συμφωνήσουν γρήγορα (…) σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που προβλέπει ιδίως την απόσυρση από όλες τις περιοχές της Λιβύης όλων των ξένων δυνάμεων, μισθοφόρων, στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκαν κατά παράβαση του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών», υπογραμμίζει το ανακοινωθέν.
Πηγή: ΑΠΕ
- «Τα παιδιά μας πηγαίνουν σε ακατάλληλα σχολεία» – Κινητοποίηση συλλόγων ΑμεΑ για την Ειδική Αγωγή
- Φρενίτιδα στη Wall Street για την είσοδο OpenAI, SpaceX και Anthropic στο χρηματιστήριο
- Ο Πέρεθ έρχεται στην Αθήνα για τον τελικό Ολυμπιακός-Ρεάλ
- Νέα ρότα συγχωνεύσεων και εξαγορών στις ΗΠΑ λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης
- Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ιαπωνία ότι θα καθυστερήσουν να παραδώσουν τους Tomahawk – Ελλείψεις λόγω του πολέμου στο Ιράν
- Ολες οι λεπτομέρειες για την ώρα συγκέντρωσης των οπαδών του Ολυμπιακού και οι δύο τρόποι μετακίνησης στο ΟΑΚΑ



