Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπορέλ σε Ανδρουλάκη: Η στήριξη της Ελλάδας είναι θέμα αλληλεγγύης

Μπορέλ σε Ανδρουλάκη: Η στήριξη της Ελλάδας είναι θέμα αλληλεγγύης

Ο κ. Μπορέλ, είχε χαρακτηρίσει τις σχέσεις με την Τουρκία ως από τις πιο δύσκολες που έχουμε με τρίτη χώρα.

Τις προκλήσεις για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ στη μετά κοροναϊού εποχή συζήτησε με τους ευρωβουλετές ο Ύπατος εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της ΕΕ Ζοσέπ Μπορέλ, με τον  Νίκο Ανδρουλάκη να θέτει το θέμα των προκλητικών δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν αλλά και των ενεργειών της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε στον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής το θέμα των προκλητικών δηλώσεων του τούρκου Προέδρου και άλλων αξιωματούχων, καθώς και τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκικής Κυβέρνησης, χάρτη με τα 24 οικόπεδα που έχει οριοθετήσει η Άγκυρα βάση του παράνομου μνημονίου που έχει υπογραφεί με την Τρίπολη τον περασμένο Δεκέμβριο. Σημείωσε επίσης, ότι οι μέχρι τώρα αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δεν έχουν λειτουργήσει αποτρεπτικά, με τη γειτονική χώρα να οξύνει το λόγο αλλά και τις πράξεις της, καλώντας τον Ύπατο Εκπρόσωπο να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και τα Ευρωπαϊκά σύνορα.

Ο κ. Μπορέλ, ήδη από στην αρχική του τοποθέτηση είχε χαρακτηρίσει τις σχέσεις με την Τουρκία ως από τις πιο δύσκολες που έχουμε με τρίτη χώρα. Απαντώντας στον Έλληνα Ευρωβουλευτή, κατανόησε την ανησυχία του και υπογράμμισε ότι η στήριξη της Ελλάδας είναι θέμα αλληλεγγύης. Ενημέρωσε ακόμη, ότι το θέμα των Τουρκικών προκλήσεων περιλαμβάνεται στην ατζέντα του επόμενου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών και ότι οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγικής κρίσης αλλά και τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο σε Συρία και Λιβύη.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024