Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πλάτη» ΣΥΡΙΖΑ σε ελληνοϊταλική ΑΟΖ – Τι λένε για Αίγυπτο

«Πλάτη» ΣΥΡΙΖΑ σε ελληνοϊταλική ΑΟΖ – Τι λένε για Αίγυπτο

Πώς αντέδρασαν στην Κουμουνδούρου

Θετικά διακείμενος στην υπογραφή συμφωνίας που καθορίζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγη ώρα μετά την υπογραφή οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών από τους ΥΠΕΞ των δύο χωρών, ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, έκανε λόγο για μια «αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη», η οποία «παίρνει το νήμα της διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ταυτόχρονα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως η συμφωνία «είναι θετική, παρά τους συμβιβασμούς στον τομέα της αλιείας και της επήρειας κάποιων μικρών νησιών».

«Οι συγκεκριμένοι συμβιβασμοί είναι ανεκτοί» υπογραμμίζουν από την Κουμουνδούρου, αρκεί, όπως προσθέτουν «να υπάρξει άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στα 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν, ότι προτίθενται να βάλουν «πλάτη» και σε μια συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ, μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, κάτι που αναφέρουν ότι πρέπει να γίνει άμεσα.

Το στίγμα της στάσης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα «καυτά» εθνικά θέματα είχε δοθεί μέσω και της πρόσφατης συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, σε κυριακάτικη εφημερίδα («Καθημερινή»).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγουν οι ίδιες πηγές, προτίθεται να παράσχει συναίνεση στα θέματα οριοθέτησης ΑΟΖ, και να μην κάνει, όπως σημειώνουν, μια «αντιπολίτευση τύπου ‘’Πρεσπών’’ όπως η Νέα Δημοκρατία».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024