Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοτανίδου στο MEGA: Μεγάλη πιθανότητα έξαρσης κοροναϊού με το άνοιγμα του τουρισμού

Κοτανίδου στο MEGA: Μεγάλη πιθανότητα έξαρσης κοροναϊού με το άνοιγμα του τουρισμού

Αναφορικά με τον ερχομό των τουριστών στη χώρα, η κ. Κοτανίδου τόνισε ότι «αν κρατάμε τις αποστάσεις που έχουμε πει, δεν χρειάζεται να βρεθούμε στο καλντερίμι να αναμειχθούμε με τον πολύ κόσμο. Και στην ταβέρνα πολύ άνετα μπορούμε να κρατήσουμε αποστάσεις. Μπορούμε να τα κάνουμε όλα με μία μικρή προσοχή»

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η πνευμονολόγος, εντατικολόγος Αναστασία Κοτανίδου, αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα του κοροναϊού.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στη Λαμία, όπου οικογένεια που διαμένει στο διπλανό σπίτι από το ζευγάρι ηλικιωμένων που γύρισε από τις ΗΠΑ μαζί με τον εγγονό τους και οι οποίοι νοσούν, νόσησε επίσης, η κ. Κοτανίδου επεσήμανε ότι «ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πώς μεταφέρθηκε ο ιός από τη μία οικογένεια στην άλλη. Για να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να γίνει ειδική ανάλυση στο DNA του εγγονού. Μας θυμίζει ο ιός για άλλη μία φορά ότι είναι εδώ και δεν έχει φύγει, και πρέπει να κρατάμε αποστάσεις και μέτρα για να μην κολλήσουμε όλοι και χρειαστούμε όλοι νοσηλεία στα νοσοκομεία».

Τουρισμός

Αναφορικά με τον ερχομό των τουριστών στη χώρα, η κ. Κοτανίδου τόνισε ότι «αν κρατάμε τις αποστάσεις που έχουμε πει, δεν χρειάζεται να βρεθούμε στο καλντερίμι να αναμειχθούμε με τον πολύ κόσμο. Και στην ταβέρνα πολύ άνετα μπορούμε να κρατήσουμε αποστάσεις. Μπορούμε να τα κάνουμε όλα με μία μικρή προσοχή».

«Δεν πρόκειται να είναι κανένας ποτέ σίγουρος μέχρι τη στιγμή που θα έρθει το εμβόλιο και θα το κάνουμε όλοι. Μέχρι τότε πρέπει να τηρούμε όλα τα μέτρα» πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε έξαρση του κοροναϊού το καλοκαίρι με το άνοιγμα του τουρισμού. Στο χέρι μας είναι να μην τα ξαναπεράσουμε, όσα περάσαμε. Εξαρτάται από το αν εμείς οι ίδιοι κρατάμε αποστάσεις και τα μέτρα που συστήνει η επιστημονική κοινότητα» κατέληξε η κ. Κοτανίδου.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024