Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με βιτριόλι: Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του κινητού της δράστιδος - Το δρομολόγιο που ακολούθησε

Επίθεση με βιτριόλι: Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του κινητού της δράστιδος – Το δρομολόγιο που ακολούθησε

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν να εξετάζουν 8-9 σενάρια για τα κίνητρα και την εκπόρευση της δράστιδος, ενώ ο αρχικός κύκλος των υπόπτων έχει παρουσιάσει άλλοθι.

Σε σαρώσεις και ελέγχους 8000  κλήσεων που πραγματοποιήθηκαν γύρω στις 11 το βράδυ της 18ης Μαΐου 2020 -δύο ημέρες πριν την εγκληματική επίθεση- στην οδό Ακαδημίας έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ για να εντοπισθεί η ταυτότητα της γυναίκας που έριξε πριν από 20 ημέρες βιτριόλι στην 34χρονη λογίστρια έξω από γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα.

Πλέον   τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στον εντοπισμό του κινητού της μυστηριώδους γυναίκας, στις κινήσεις της την περίοδο 15-18 Μαΐου 2020, οπότε υπολογίζεται ότι και τότε προχωρούσε σε προεργασία της επίθεσής της στην Καλλιθέα.

Όμως τότε, πιθανόν, δεν φορούσε μάσκα, γυαλιά ηλίου και περούκα αλλά είχε και ανοικτό το κινητό της αφού εκτιμούσε ότι εκείνη η περίοδος δεν θα εξεταζόταν από τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους και σε εκείνη τη χρονική περίοδο αφού διαπιστώνεται ότι οι σαρώσεις κλήσεων την περίοδο 19-20 Μαΐου, οπότε η δράστιδα επιχείρησε  δύο φορές -την πρώτη απέτυχε, τη δεύτερη  έριξε το βιτριόλι-  να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της και να επιτεθεί στην άτυχη 34χρονη, δεν ανέδειξαν σαφή εκμεταλλεύσιμα στοιχεία τουλάχιστον στην πρώτη  φάση. Όμως η έρευνα συνεχίζεται.

Με βάση πλέον την πλήρη εικόνα που έχουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ τα πρώτα «ίχνη» της μυστηριώδους γυναίκας παρουσιάζονται το βράδυ  της Δευτέρας 18 Μαΐου στην οδό Ακαδημίας όπου ίσως χωρίς να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης, καλεί από καρτοτηλέφωνο της περιοχής ραδιοταξί προκειμένου να την περιμένει στην  λεωφόρο Θησέως την επόμενη ημέρα το πρωί (σσ. θα επιβιβαζόταν στο  όχημα μετά την ρίψη του βιτριολιού).

Λόγω του σκοταδιού ήταν αδύνατο να προσδιορισθεί σαφής εικόνα της μυστηριώδους γυναίκας στην οδό Ακαδημίας και τη συνολική πορεία της εκείνες τις ώρες. Ομως, τότε, θεωρείται ότι ίσως έχει χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό της.

Την Τρίτη 19 Μαΐου οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι η εν λόγω γυναίκα πραγματοποίησε την καθοριστική κλήση για να επιβεβαιωθεί η χρήση  του ραδιοταξί από καρτοτηλέφωνο κοντά σε περίπτερο επί της οδού Συγγρού 122, λίγο πριν την στροφή της Καλλιθέας.

Από την εξέταση των καμερών στην περιοχή διαπιστώνεται ότι η γυναίκα πλησίασε πεζή προς το εν λόγω καρτοτηλέφωνο από την στάση «Ολυμπιακή» της λεωφόρου Συγγρού κι όπου φαίνεται να έχει αποβιβασθεί από λεωφορείο που θεωρείται ότι είχε κινηθεί από την περιοχή του Παγκρατίου και στην οδό Καλλιρρόης.

Ακολούθως τα ίχνη της χάνονται κι εντοπίζονται πλέον στην λεωφόρο Θησέως να επιβιβάζεται άπρακτη στο ταξί  που την περίμενε λίγο πιο κάτω από το σημείο της επίθεσης, αφού η 34χρονη  είχε φθάσει νωρίτερα στο γραφείο της.

Με το ταξί η δράστις κινήθηκε προς την πλευρά του Παγκρατίου, έδωσε αυξημένο κόμιστρο κατά 4-5 ευρώ στη γυναίκα οδηγό του ταξί, με την δέσμευση να την περίμενε και να την παρελάμβανε την επόμενη  ημέρα το πρωί πάλι από το ίδιο σημείο.

Την επόμενη ημέρα, που έγινε τελικώς η επίθεση, η δράστις ακολούθησε το ίδιο δρομολόγιο.

Ωστόσο, πριν στήσει το καρτέρι στην 34χρονη στο υπόγειο του κτιρίου της ασφαλιστικής εταιρείας, πήγε στο σημείο της λεωφόρου Θησέως, λίγα μέτρα πιο κάτω, για να σιγουρευθεί ότι το ταξί  θα ήταν στην θέση του και θα την περίμενε, μετά την αποτρόπαια ενέργειά της. Ύστερα από την ρίψη του βιτριολιού κατευθύνθηκε πάλι στη ίδια περιοχή του Παγκρατίου που δεν υπήρχαν κάμερες.

Με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να έχουν εντυπωσιασθεί από την μεθοδικότητα της μυστηριώδους γυναίκας που είχε καταστρώσει  με εντυπωσιακή ακρίβεια τις κινήσεις της, είχε εντοπίσει τα καρτοτηλέφωνα που θα έκανε τις κλήσεις, απέφυγε να προχωρήσει σε χρήση του κινητού της, έκρυψε τα  χαρακτηριστικά του προσώπου της κλπ.

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν να εξετάζουν 8-9 σενάρια για τα κίνητρα και την εκπόρευσή της, ενώ ο αρχικός κύκλος των υπόπτων έχει παρουσιάσει άλλοθι.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024