Αν και η γερμανική φίρμα είχε αρχικά δηλώσει ότι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην SUV γκάμα της, θα περιοριστεί στην ηπιότερη AMG διαμόρφωση, μια σειρά σκίτσων που προέκυψε από το αμερικανικό γραφείο ευρεσιτεχνιών συντείνει στο αντίθετο, αποτυπώνοντας αυτό που μέλλει να αποτελέσει την GLB 45 με δεδομένο και ότι η 35άρα έχει ήδη πάρει από καιρό το δρόμο για τις ανά τον κόσμο εκθέσεις της Mercedes-Benz.

H αλήθεια είναι ότι με δεδομένο ότι η AMG «φίλτραρε» τη γρίλια Panamericana και στις εισαγωγικές εκδόσεις επιδόσεων με τα διακριτικά 35, το σκίτσο δεν διαφέρει από αυτό που ήδη έχουμε κατά νου ως GLB 35 AMG. Από τη στιγμή ωστόσο που δεν υπάρχει τίποτα άλλο προς αποκάλυψη σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη έκδοση, τα επίμαχα σκίτσα δεν μπορούν παρά να αποτυπώνουν την κορυφαία έκδοση με τα διακριτικά 45.

Σε κάθε περίπτωση, η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με την GLB AMG 35 θα βρίσκεται κάτω από το καπό όπου αναμένεται να βρεθεί η ισχυρότερη έκφραση του τετρακύλινδρου κινητήρα των 1.991 με απόδοση 387 ίππων και 480 Nm ροπής. Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η GLB AMG 45 θα είναι επίσης διαθέσιμη και στην κορυφαία S διαμόρφωση η οποία αναμένεται να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά επιδόσεων των μέχρι σήμερα γνωστών 45 S εκδόσεων, αποδίδοντας 421 ίππους και 500 Nm ροπής, μεγέθη που καθιστούν ως γνωστό το συγκεκριμένο σύνολο ως το ισχυρότερο τετρακύλινδρο κινητήρα που έχει περάσει ποτέ σε μαζική παραγωγή.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τη διαφαινόμενη άφιξη της GLB 45 AMG, μια ασφαλής ωστόσο πρόβλεψη θα ήταν ότι θα κάνει την εμφάνισή της πριν το τέλος της χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας