Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ανθρωπότητα αποχαιρετά τον Τζορτζ Φλόιντ

Η ανθρωπότητα αποχαιρετά τον Τζορτζ Φλόιντ

Η σορός του μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί στην εκκλησία μέσα σε ένα χρυσό φέρετρο που μετέφεραν έξι άνδρες που φορούσαν μάσκες λόγω του κοροναϊού.

Σε κλίμα οδύνης τελείται η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ, του αφροαμερικανού άντρα που δολοφονήθηκε από τον Ντέρεκ Τσόβιν.

Αυτή την ώρα γίνεται σε κλειστό κύκλο η κηδεία του στην εκκλησία The Fountain of Praise.

Η σορός του μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί στην εκκλησία μέσα σε ένα χρυσό φέρετρο που μετέφεραν έξι άνδρες που φορούσαν μάσκες λόγω του κοροναϊού.

Η κηδεία του 46χρονου άνδρα πραγματοποιείται στο Χιούστον. Ο ίδιος θα ενταφιαστεί δίπλα από την μητέρα του, το όνομα της οποίας φώναξε αρκετές φορές πριν χάσει τις αισθήσεις του.

Μετά την εξόδιο ακολουθία η σορός του θα μεταφερθεί για την ταφή στο Memorial Gardens του Χιούστον και το μάλιστα το τελευταίο μίλι θα γίνει με την σορό του να μεταφέρεται από άμαξα.

Ο θάνατος του οδήγησε σε κύμα διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού, της αστυνομικής βίας και των δολοφονιών των μαύρων, σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ τους υπάρχουν ακόμη και πρώην αστυνομικοί.

«Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα. Γίνονται πολλές αλλαγές. Είναι τραγικό που έπρεπε να χαθεί μια ζωή», είπε ο Πέρενς Μάκιντος, ένας Αφροαμερικανός κάτοικος του Χιούστον που περίμενε για να αποτίσει τον ύστατο φόρο τιμής στον Φλόιντ.

Χθες Δευτέρα χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν τη ζέστη στο Χιούστον του Τέξας για να τιμήσουν τον αδικοχαμένο Αφροαμερικανό.

Στο Χιούστον, την πόλη όπου μεγάλωσε ο Φλόιντ, αμερικανικές σημαίες κυμάτιζαν κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην εκκλησία Κρήνη της Δοξολογίας. Εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσουν στο φέρετρό του. Κάποιοι φορούσαν μπλουζάκια με το σύνθημα “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”, τα τελευταία λόγια του 46χρονου πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στον δρόμο, ακινητοποιημένος κάτω από το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν.

Περισσότεροι από 6.300 άνθρωποι πήγαιναν στην εκκλησία επί περισσότερες από έξι ώρες για να αποχαιρετίσουν τον Φλόιντ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, αρκετοί άνθρωποι χρειάστηκε να διακομιστούν στα νοσοκομεία λόγω θερμοπληξίας.

Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα. Γίνονται πολλές αλλαγές. Είναι τραγικό που έπρεπε να χαθεί μια ζωή», είπε ο Πέρενς Μάκιντος, ένας Αφροαμερικανός κάτοικος του Χιούστον που περίμενε για να αποτίσει τον ύστατο φόρο τιμής στον Φλόιντ.

Η  οδύνη που κυριαρχούσε δεν μπορούσε να επισκιάσει και την υποβόσκουσα οργή. Η σύνθεση λουλουδιών που αποτελείτο από λευκά τριαντάφυλλα σε σχήμα καρδιάς, με τα αρχικά «BLM» για το «Black Lives Matter» και κόκκινα τριαντάφυλλα σε σχήμα υψωμένης γροθιάς λειτουργούσε ως υπενθύμιση.

Εγγύηση – μαμούθ για την αποφυλάκιση του δολοφόνου του

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν που κατηγορείται για τον φόνο του 46χρονου Αφρομερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, πριν από δύο εβδομάδες, εμφανίστηκε για πρώτη φορά ενώπιον δικαστή χτες, Δευτέρα, μέσω βίντεο.

Ο 44χρονος, που κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, εμφανίστηκε στην οθόνη που είχε τοποθετηθεί στο δικαστήριο φορώντας την πορτοκαλιά στολή των κρατουμένων.

Η δικαστής Τζάνις Ρέντινγκ αύξησε το ποσό της εγγύησης για την αποφυλάκιση χωρίς όρους του Σόβιν στο 1,25 εκατομμύριο δολάρια και στο 1 εκατομμύριο με όρους. Ο συνήγορος του Σόβιν δεν προέβαλε αντιρρήσεις στο ποσό αυτό.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024