Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κλείδωσε» ο καθορισμός ΑΟΖ με την Ιταλία : Υπογράφουν συμφωνία Δένδιας - Ντι Μάιο

«Κλείδωσε» ο καθορισμός ΑΟΖ με την Ιταλία : Υπογράφουν συμφωνία Δένδιας – Ντι Μάιο

Την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Ιταλία θα υπογράψει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο.

Την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Ιταλία θα υπογράψει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών,  αναφέρει πως  «των δηλώσεων των Υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Luigi Di Maio, θα προηγηθεί η υπογραφή της Συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, περί ώρα 13:20».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι ντι Μάιο, στις 12 το μεσημέρι. Η Αθήνα προετοιμάζει εδώ και καιρό αυτή τη συνάντηση, προκειμένου να γίνουν όλα όσα πρέπει για να υπάρχουν θετικές εξελίξεις επί τους θέματος.

Η υπόθεση οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, ουσιαστικά εκκρεμεί από το 1977 και η κυβέρνηση με το κλείσιμο του θέματος στέλνει έμμεσο, πλην όμως αποφασιστικό, μήνυμα στην τουρκική πλευρά.

Η  συμφωνία, θα σηματοδοτήσει και την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη σε όλα τα επίπεδα.

Επαφές Αθήνας – Καΐρου

Το τελευταίο διάστημα, οι διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας έχουν ενταθεί, καθώς εκτός αναθερμάνθηκαν οι επαφές Αθήνας – Καΐρου,  στο πλαίσιο της πρόσφατης πενταμερούς τηλεδιάσκεψης των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου εστάλη μήνυμα περί ακυρότητας του τουρκολιβυκού μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες.

Ο Νίκος Δένδιας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, με την Αθήνα να θεωρεί ότι και οι διαπραγματεύσεις με το Κάιρο, που συνεχίζονται, έχουν θετικές προοπτικές.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024