Την ώρα που ο αστυνομικός ο οποίος γονάτισε στο λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ μέχρι θανάτου αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, η οικογένεια του δολοφονηθέντος Τζορτζ Φλόιντ ζητά την παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Σε επιστολή τους προς τον Οργανισμό, η οικογένεια του Φλόιντ και ο συνήγορος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μπεν Κραμπ, τον καλούν να ερευνήσει τον θάνατο του 46χρονου και να ενθαρρύνει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγγείλει κατηγορίες κατά των εμπλεκομένων αστυνομικών.

Επίσης, σύμφωνα με το CNN, ζητούν μεταρρυθμίσεις όπως τεχνικές αποκλιμάκωσης, ανεξάρτητες έρευνες και νεκροψίες για τις δολοφονίες από αστυνομικούς.

Αμέτρητες υποθέσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας

Σε δήλωσή του ο Κραμπ αναφέρει ότι έχει ζητήσει την προστασία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε «αμέτρητες υποθέσεις» αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας σε βάρος μαύρων. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι αστυνομικοί δεν καταδικάστηκαν ούτε καν σε περιπτώσεις με αδιαμφισβήτητα πλάνα από τα περιστατικά.

«Όταν μία ομάδα ανθρώπων, οποιασδήποτε εθνικότητας, συστηματικά αποστερείται του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος στη  ζωή από την ίδια της την κυβέρνηση για δεκαετίας, θα πρέπει να απευθυνθούμε στην διεθνή κοινότητα για υποστήριξη και στα Ηνωμένα Έθνη για παρέμβαση. Θυμόμαστε τα λόγια του Αιθίοπα αυτοκράτορα, Χαιλέ Σελασιέ, στην ομιλία του στην ΓΣ του ΟΗΕ το 1963, με την οποία δεσμεύτηκε να συνεχίσει να μάχεται για ισότητα και δικαιοσύνη μέχρι ‘η φιλοσοφία η οποία θεωρεί κάποια φυλή ανώτερη και άλλες κατώτερες, να εγκαταλειφθεί οριστικά. Μέχρι το χρώμα των ανθρώπων να μην είναι σημαντικότερο από το χρώμα των ματιών τους’» δήλωσε ο Κραμπ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο