Η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά τους δεν κλονίστηκε ποτέ. Ο «MVP» του BCL, τη χρονιά, που η ΑΕΚ κατέκτησε το τρόπαιο, ο Μάνι Χάρις, συνιστά τη βασική επιλογή της «Βασίλισσας», στην περίπτωση, που για τον άλφα ή βήτα λόγο, δεν ευδοκιμήσουν οι επαφές για ανανέωση του συμβολαίου του Κιθ Λάνκφορντ.
Οι καιροί είναι δύσκολοι. Η υπομονή όλων δοκιμάζεται. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι αναγκασμένοι να εξετάσουν σε πολλές περιπτώσεις το «σχέδιο Β». Και δεν είναι οι μόνοι, λίγο πολύ όλοι το κάνουν. Αρχικός στόχος διοίκησης – προπονητή είναι να διατηρηθεί ο βασικός κορμός ξένων (Λάνκφορντ, Ματσιούλις, Σλότερ, Ρέι), αλλά ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος της ΑΕΚ, η οποία καλείται μόλις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να διεκδικήσει τον… τελευταίο στόχο της περιόδου 2019-2020, το τρόπαιο στο F8 του ΒCL, το οποίο θα διεξαχθεί εκτός απροόπτου στα Ιεροσόλυμα.
Ο Χάρις διόλου ως «δεύτερη επιλογή» λογίζεται, ωστόσο… Ο 30χρονος Αμερικανός σκόρερ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Κιθ, υπερέχει ηλικιακά, και το σημαντικότερο είναι δοκιμασμένη λύση. Είναι παίκτης που κάνει «γκελ» στον κόσμο, η προσφορά του είναι δεδομένη, οπότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι δεν αποτελεί λύση ανάγκης, αντιθέτως αν δεν υπήρχε ο Λάνγκφορντ (με επίσης σημαντική προσφορά) θα ήταν πρώτη επιλογή.
Ένας στους δύο κερδίζει, έλεγε η παλιά διαφήμιση, αλλά η αλήθεια είναι πως και στη μία, και στην άλλη περίπτωση, η ΑΕΚ είναι αυτή που κερδίζει. Όπως και να ‘χει, ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι ο παίκτης, που όλοι δίνουν… μάχη για να κρατήσουν, θεωρώντας πως είναι αυτός που αξίζει να οδηγήσει την «Ένωση» στην προσπάθεια για κατάκτηση ενός ακόμα ευρωπαϊκού τροπαίου. Είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας, αλλά αν γίνει… στραβή, ο Χάρις είναι έτοιμος να ξαναβάλει τη φανέλα με τον «δικέφαλο» στο στήθος.
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Καταλειφός, Αναστάσης Ροϊλός και Σταύρος Σβήγκος, πλαισιωμένοι από έναν δυναμικό 17μελή Χορό.