Πόλεμο στους κατοίκους του χωριού Σταγιάτες κήρυξε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, επιδιώκοντας να τους στερήσει το νερό. Οι 280 κάτοικοι του χωριού δηλώνουν στην έρευνα του MEGA ότι δεν διανοούνται πως θα παραδοθεί η πηγή της Κρύας Βρύσης σε ιδιωτικά συμφέροντα και δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Όχι κύριε δήμαρχε Βόλου Αχιλλέα Μπέο. Οι 280 κάτοικοι του χωριού Σταγιάτες δεν είναι όπως τους αποκαλείτε. Το μόνο που θέλουν οι κάτοικοι είναι να μην χάσουν την πηγή ζωής τους. Την πηγή της Κρύας Βρύσης, την οποία ο Δήμαρχος θέλε να πάρει με το έτσι θέλω και να την παραδώσει σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο Αχιλλέας Μπέος με τραμπούκικες μεθόδους κήρυξε πόλεμο στο χωριό γιατί οι κάτοικοι απλά υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους . Γιατί αρνούνται να παραδώσουν το νερό τους, που τους κρατά ζωντανούς.

Ακόμη και στο παλιό σχολείο ο Αχιλλέας Μπέος έβαλε λουκέτο. Για να σκοτώσει την πηγή πολιτισμού, αφού οι κάτοικοι το είχαν μετατρέψει σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η Κρύα Βρύση είναι η πηγή ζωής τους. Για περισσότερα από 350 χρόνια συνδέεται με την παράδοση του χωριού. Με δημοψήφισμα οι κάτοικοι αποφάσισαν να διαχειρίζονται μόνοι τους την υδροδότηση του χωριού και να μην επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της πηγής τους.

Κάτοικοι του χωριού μιλούν στο Mega για την προκλητική στάση του Αχιλλέα Μπέου

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο