Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bίντεο - καταγγελία: Το ελληνικό Λιμενικό παίρνει τη μηχανή από βάρκα με πρόσφυγες

Bίντεο – καταγγελία: Το ελληνικό Λιμενικό παίρνει τη μηχανή από βάρκα με πρόσφυγες

Πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι το ελληνικό Λιμενικό συνεχίζει τα pushbacks σε πρόσφυγες.

Ακόμα μια σοβαρή καταγγελία για παράνομες ενέργειες του ελληνικού Λιμενικού στην Λέσβο έρχεται στο φως και μάλιστα συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό.

Οι εύλογες αμφιβολίες που δημιουργούνται καθώς το νέο βίντεο προέρχεται από drone του τουρκικού Λιμενικού, αναιρούνται σε ένα βαθμό από τον αριθμό των καταγγελιών από διαφορετικές πηγές για περιστατικά βίαιης επαναπροώθησης. Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται το ελληνικό Λιμενικό να έχει σταματήσει βάρκα με πρόσφυγες και, αφού αφαιρεί τη μηχανή της βάρκας, την παρατά μεσοπέλαγα μεταξύ Τουρκίας και Λέσβου.

Το συγκεκριμένο περιστατικό καταγράφηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου. Την προηγούμενη μέρα, καταγράφηκαν τρία διαφορετικά περιστατικά βίαιων επαναπροωθήσεων του ελληνικού Λιμενικού.

Εφόσον το βίντεο είναι αυθεντικό, η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά όσους την κατηγορούν για αντιμεταναστευτική πολιτική, με τη δήλωση του Νότη Μηταράκη ότι η χώρα μας «θα πρέπει να ασχοληθεί πρώτα με τους Έλληνες», να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Το ίδιο προκλητική και η στάση της Ευρώπης που παραμένει άπραγη με την καλή θέληση των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών να εξαντλείται στη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

«Αδειάζει» η Frontex την Ελλάδα

Η ίδια η Frontex άλλωστε άδειασε την Ελλάδα καθώς παραδέχτηκε ότι τα pushbacks είναι μια γνωστή τακτική.

Αληθινές χαρακτήρισε τις καταγγελίες με τις «πλωτές σκηνές» με τις οποίες επαναπροωθούνται πρόσφυγες και μετανάστες στην Τουρκίας ο επικεφαλής της Frontex Φαμπρίς Λεγκέρι. Ο οποίος «πέταξε το μπαλάκι» στις ελληνικές αρχές, βγάζοντας εύσχημα από το κάδρο τον ρόλο του ευρωπαϊκού οργανισμού στην επιτήρηση της θαλάσσιας επιχείρησης «Ποσειδών» στο Αιγαίο στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιούνται οι θαλάσσιες επιχειρήσεις στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σε συνεδρίαση της ομάδας εργασίας της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Λεγκέρι απάντησε σε ερώτηση του Γερμανού ευρωβουλευτή της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Ντίτμαρ Κούστερ, σχετικά με τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του ελληνικού και διεθνούς Τύπου για τις επαναπροωθήσεις με φουσκωτές σχεδίες από τα ελληνικά νησιά.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Ευρωβουλευτής, «ο Λεγκέρι επιβεβαίωσε τις υποθέσεις και υπέδειξε τις ελληνικές αρχές, οι οποίες τις αρνούνται».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024