Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη: Ο στρατός του Χαφτάρ αντεπιτίθεται - Κατέρριψε δύο τουρκικά drones

Λιβύη: Ο στρατός του Χαφτάρ αντεπιτίθεται – Κατέρριψε δύο τουρκικά drones

Στην.. αντεπίθεση περνάει ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), μετά της απανωτές υποχωρήσεις των προηγούμενων ημερών που είχαν φέρει τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ με την πλάτη στον τοίχο

Στην.. αντεπίθεση περνάει ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), μετά της απανωτές υποχωρήσεις των προηγούμενων ημερών που είχαν φέρει τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ με την πλάτη στον τοίχο.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε στρατός του Χαφτάρ, το Σάββατο, κατέρριψαν δύο τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) κοντά στην Σύρτη.

Σύμφωνα με το Al-Masdar News, το οποίο επικαλείται την επίσημη σελίδα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στο Facebook, οι δυνάμεις του κατέρριψαν δύο τουρκικά αεροσκάφη που βοηθούσαν τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ Αλ-Σάρατζ στην περιοχή Al-Washaka, δυτικά της Σύρτης.

Την ίδια στιγμή από την πλευρά του, το Στρατιωτικό Τμήμα Πληροφοριών του LNA επεσήμανε ότι «ο στρατός απέτρεψε την προσπάθεια των υποστηριζόμενων από την Τουρκία δυνάμεων και των μισθοφόρων να εισβάλουν στην πόλη της Σύρτης, νωρίτερα την ίδια μέρα».

Ανέφεραν ακόμη ότι «οι στρατιωτικές δυνάμεις κυνηγούν τις δυνάμεις του Al-Wefaq (GNA) μετά την απόκρουση της επίθεσής τους και προκάλεσαν μεγάλες απώλειες σε εξοπλισμό και ζωές».

Τόνισαν, δε, πως «οι μάχες έχουν προχωρήσει πέρα ​​από τα διοικητικά σύνορα της Σύρτης, ενώ οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας καλύπτουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Γενικής Διοίκησης του Εθνικού Στρατού, Στρατηγός Ahmed Al-Mismari, δήλωσε ότι «οι δυνάμεις μας ξεκίνησαν μια αντεπίθεση το Σάββατο, ενάντια στις δυνάμεις του Σάρατζ στην περιοχή Al-Hisha, ανατολικά της Misrata».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες αφότου οι δυνάμεις του GNA, σύμφωνα πάντα με το Al-Masdar News, ανακοίνωσαν την έναρξη μιας νέας επιχείρησης που ονομάζεται «Path of Victory», με στόχο τον έλεγχο των περιοχών Αλ Ουασάκα, Μπουβαϊράτ, Αλ-Χασούν, Τζαρφ, Αμπου Χάντι και το κομβικής σημασίας λιμάνι της Σύρτης.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024