Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ : Ο Νετανιάχου συλλυπήθηκε την οικογένεια του φονευθέντος αυτιστικού Παλαιστινίου χωρίς όμως να ζητήσει συγγνώμη

Ισραήλ : Ο Νετανιάχου συλλυπήθηκε την οικογένεια του φονευθέντος αυτιστικού Παλαιστινίου χωρίς όμως να ζητήσει συγγνώμη

Πάνω από μία εβδομάδα μετά το θάνατο ενός άοπλου και αυτιστικού Παλαιστινίου από τις σφαίρες ισραηλινών αστυνομικών στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε σήμερα τραγωδία το περιστατικό και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του θύματος

Πάνω από μία εβδομάδα μετά το θάνατο ενός άοπλου και αυτιστικού Παλαιστινίου από τις σφαίρες ισραηλινών αστυνομικών στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε σήμερα τραγωδία το περιστατικό και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του θύματος.

Ο 32χρονος Ιγιάντ αλ-Χαλάκ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ στις 30 Μαΐου.

Ένας εκπρόσωπος της Ισραηλινής Αστυνομίας δήλωσε την ημέρα εκείνη ότι οι αστυνομικοί υποπτεύονταν πως το θύμα οπλοφορούσε.

Το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

«Αυτό που συνέβη στον Ιγιάντ αλ-Χαλάκ είναι μια τραγωδία. Αυτός ο άνδρας ήταν άνθρωπος με ειδικές ανάγκες, αυτιστικός, που θεωρήθηκε ύποπτος -και τώρα γνωρίζουμε πως αυτό συνέβη αδίκως- για διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών σε έναν πολύ ευαίσθητο χώρο» είπε ο Νετανιάχου, χωρίς ωστόσο να ζητήσει συγγνώμη.

Οι Παλαιστίνιοι παραλληλίζουν το θάνατο του συμπατριώτη τους με το θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στις Μινεάπολη των ΗΠΑ, που προκλήθηκε κατά τη βίαιη σύλληψή του από ένα λευκό αστυνομικό.

Εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του Χαλάκ πριν από μία εβδομάδα.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και η οικογένεια του θύματος δήλωσαν ότι έπασχε από βαριάς μορφής αυτισμό και ότι άρχισε να τρέχει όταν ήρθε αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς.

«Γνωρίζω ότι η Αστυνομία διεξάγει έρευνες. Συμπάσχουμε όλοι με την οικογένεια» δήλωσε ο Νετανιάχου ενώπιον του υπουργικού του συμβουλίου.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας, Αμίρ Οχάνα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου είπε:

«Αναμένω την πλήρη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης».

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δεν ήταν διαθέσιμος σήμερα για να σχολιάσει και να δώσει πληροφορίες για το αν ελήφθησαν μέτρα εις βάρος των αστυνομικών που τον σκότωσαν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντς, ο κεντρώος εταίρος στη νέα κυβέρνηση ενότητας του Νετανιάχου, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για το θάνατο του Χαλάκ.

Ο Νετανιάχου ωστόσο, ο οποίος καθόταν δίπλα του, δεν είπε τίποτα τότε.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024