Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξάνθη: Παρέμβαση δημάρχου για την «έξωση» σε οικογένεια επειδή ενοχλεί το αυτιστικό παιδί τους

Ξάνθη: Παρέμβαση δημάρχου για την «έξωση» σε οικογένεια επειδή ενοχλεί το αυτιστικό παιδί τους

Τι είπε μετά από συνάντηση που είχε με την οικογένεια.

Αντιδράσεις στους χρήστες του διαδικτύου αλλά και στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης μίας οικογένειας που απειλούνται με έξωση επειδή οι γείτονες ενοχλούνται από το παιδί της οικογένειας με αυτισμό.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης ανέλαβε δράση για να στηρίξει την οικογένεια Ευαγγέλου, στη νέα σοβαρή περιπέτεια που βιώνει.

«Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και είμαστε κοντά ώστε να βρεθεί μια λύση. Σήμερα το απόγευμα (σ.σ. 07.06/2020) θα συναντηθώ και με κατοίκους του χωριού, οι οποίοι μετά την έκταση που πήρε το θέμα, είναι εναντίον στην απόφαση του ιδιοκτήτη και στο να απομακρυνθεί η οικογένεια από το χωριό. Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν κάτι γι’ αυτό και είναι αποφασισμένοι να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας. Εγώ προσωπικά συναντήθηκα με την μητέρα του παιδιού την περασμένη Τετάρτη (05.06.2020) και μιλήσαμε για αρκετή ώρα καθώς ο δήμος δεν σκοπεύει να αφήσει το θέμα έτσι”, αναφέρει ο δήμαρχος Αβδήρων.

Και συμπληρώνει ότι “αύριο (σ.σ. 08.06.2020) ή την Τρίτη (σ.σ. 09.06.2020) στο σπίτι τους θα βρεθεί κοινωνική λειτουργός ώστε να δει το παιδί και να βοηθήσει όσο μπορεί την κατάσταση. Η οικογένεια ζει στη Πηγάδια εδώ και πέντε χρόνια και ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Ο 16χρονος πηγαίνει σε ειδικό σχολείο απλά σύμφωνα με τα αυτά που λέγονται τώρα την περίοδο της καραντίνας που ήταν κλειστά τα σχολείο έτυχε να εμφανίσει μια κάπως διαφορετική συμπεριφορά, αυτό δεν σημαίνει πως από την μια μέρα στην άλλη του αλλάζουμε τι ζωή, αντιθέτως θα πρέπει να τον βοηθήσουμε και να του συμπαρασταθούμε», καταλήγει ο δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης.

H οργισμένη ανάρτηση στο Facebook του πατέρα της οικογένειας

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο Facebook, ζει στα Πηγάδια με την οικογένειά του και μετά από διαμαρτυρίες ορισμένων κατοίκων, που αφορούσαν το παιδί του που πάσχει από αυτισμό, οι ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας που μισθώνει του ζήτησαν να φύγει από το σπίτι «επειδή το παιδί του ενοχλεί την γειτονιά», όπως τονίζει σχετικά.

Πρόκειται για καταγγελία που προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, πλήθος αντιδράσεων και αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες μάλιστα να κοινοποιούν μαζικά την καταγγελία και να ζητούν να βρεθεί μια λύση.

Παρά τις αντιδράσεις και τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια απάντηση στην καταγγελία, η οποία κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024