Ισπανία: Χαλαρώνουν τα μέτρα σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη – Πότε ανοίγουν τα σύνορα για τους τουρίστες
Από τη Δευτέρα, οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται για φαγητό και ποτό και μέσα στα μπαρ και τα εστιατόρια.
Οι περιορισμοί για την καταπολέμηση του κοροναϊού στις ιδιαίτερα σοβαρά πληγείσες Μαδρίτη και Βαρκελώνη θα χαλαρώσουν έτι περαιτέρω από την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Ισπανός υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.
Από τη Δευτέρα, οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται για φαγητό και ποτό και μέσα στα μπαρ και τα εστιατόρια, από μόνο στο εξωτερικό τους όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ και τα παιδιά θα μπορούν πλέον να παίζουν σε εξωτερικούς χώρους σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και όχι μόνο σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.
Επιπλέον, η Ισπανία θα αρχίσει να ανοίγει τα σύνορά της για ξένους τουρίστες από την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρία Χεσούς Μοντέρο στην ενημέρωση των συντακτών, μία ημέρα αφότου η υπουργός Τουρισμού Ρέγιες Μαρότο είχε δηλώσει πως το άνοιγμα θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο.
Ανακοινώνοντας πως τα σύνορα θα ανοίξουν την 22α Ιουνίου, η Μαρότο προκάλεσε μεγάλη σύγχυση, παρ’ όλο που αργότερα το ίδιο υπουργείο απέσυρε την ανακοίνωση, με τη γειτονική Πορτογαλία να εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Δημόσιο: Ποιοι εργαζόμενοι αποκτούν επικουρική ασφάλιση
- Χρέη στην εφορία: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιους και πώς ωφελεί η ρύθμιση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)

















![Αμερικανός βουλευτής καταγγέλλει ότι ισραηλινοί έποικοι τον έθεσαν «υπό κράτηση» στη Δυτική Όχθη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-11T111604Z_984763959_RC26AMAT2526_RTRMADP_5_ISRAEL-PALESTINIANS-WEST-BANK-KHANNA-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442