Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμαϊερ αναμένει δύσκολες διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το προγραμματισμένο σχέδιο ανάκαμψης ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κοροναϊού.

«Αναμένω δύσκολες διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κοροναϊού» δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξη στο Focus Online.

«Διακυβεύεται συνολικά η Ευρώπη»

» Βασίζομαι όμως στο ότι όλα τα μέρη έχουν συνείδηση του γεγονότος ότι δεν πρόκειται εν προκειμένω μόνο για μια συμφωνία υπέρβασης μιας οικονομικής κρίσης. Διακυβεύεται συνολικά η Ευρώπη. Πρόκειται για ένα θεσμό στον οποίο χρωστάμε ένα μεγάλο μέρος της ευημερίας μας και της ευτυχίας μας», πρόσθεσε.

«Κάθε χώρα η οποία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να είναι ειλικρινής μεσολαβητής. Και οι εταίροι μας όμως θα πρέπει να κατανοήσουν ότι χωρίς μια αποδοτική, οικονομικά ισχυρή Γερμανία πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να περιέλθουν σε δύσκολη θέση», πρόσθεσε.

«Στην Ευρώπη μπορούμε είτε να κερδίσουμε από κοινού είτε να χάσουμε από κοινού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Άλτμαϊερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Focus Online

Γράψτε το σχόλιό σας