Μετά την αύξηση των επιδοτήσεων αγοράς οχημάτων για την τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου και της τοπικής  οικονομίας η οποία θα αφορά αποκλειστικά ηλεκτρικής τεχνολογίας οχήματα, η γερμανική κυβέρνηση, αποφάσισε να κάνει ένα ακόμα βήμα για τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης, θεσμοθετώντας την τοποθέτηση συστημάτων επαναφόρτισης στα πρατήρια καυσίμων.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να έχει εξαιρετικά ευεργετική επίδραση στη ζήτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε συνάρτηση με τις αυξημένες επιδοτήσεις οι οποίες φτάνουν έως και τα 9.000 ευρώ για οχήματα με λιανική τιμή προ φόρων 40.000 ευρώ υπό το σχέδιο ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση για την ενίσχυση της αγοράς αυτοκινήτου το οποίο θα ισχύσει ως το τέλος τους έτους.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή ο αριθμός φορτιστών στη γερμανική επικράτεια διαμορφώνεται σε 27.730. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, προκειμένου τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να αποκτήσουν ευρεία αποδοχή για μια αγορά του μεγέθους της γερμανικής αγοράς, χρειάζονται περίπου 70.000 φορτιστές και 7.000 σταθμοί υπερταχείας φόρτισης.

Βάσει των στοιχείων του 2019 τα ηλεκτροκίνητα οχήματα εκπροσωπούν μόλις το 1,8% των πωλήσεων της γερμανικής αγοράς αυτοκινήτου έναντι 32% πετρελαιοκίνητων και 59% βενζινοκίνητων που εξακολουθούν να υπερισχύουν στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Γράψτε το σχόλιο σας