Την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας για τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Βρετανία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν από τις 15 Ιουνίου πρότεινε πριν από λίγο στο υπουργικό συμβούλιο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

«Δε φτάσαμε εύκολα σε αυτήν την απόφαση» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι υπήρξαν εντατικές συνομιλίες με τους ευρωπαίους εταίρους.

Διευκρίνισε ακόμη ότι σε κάποιες χώρες η είσοδος τουριστών ενδεχομένως να επιτρέπεται σε ημερομηνία μεταγενέστερη της 15ης Ιουνίου, αναφέροντας ενδεικτικά την Ισπανία.

Σύμφωνα ακόμη με το έγγραφο που υπέβαλε ο κ. Μάας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, η γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση που βρίσκεται σε ισχύ για όλον τον κόσμο μέχρι και τις 14 Ιουνίου θα αντικατασταθεί από λεπτομερή καταγραφή της κατάστασης για καθεμία από τις περίπου 200 χώρες που αφορά η οδηγία.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Και εξαρτάται από τον καθέναν μας το εάν θα υπάρξει και δεύτερο κύμα» τόνισε ο υπουργός και επανέλαβε ότι η γερμανική κυβέρνηση δε σκοπεύει πάντως να πραγματοποιήσει επιχείρηση επαναπατρισμού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιο σας