Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σοφία Νικολάου: Τι απαντά για την υπόθεση Δημάκη στη Βουλή

Σοφία Νικολάου: Τι απαντά για την υπόθεση Δημάκη στη Βουλή

Η κ. Νικολάου εξήγησε  τους λόγους που μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στα Γρεβενά.

Εξηγήσεις για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έδωσε η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η κ. Νικολάου εξήγησε  τους λόγους που μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στα Γρεβενά, ενώ κατηγόρησε τον Βασίλη Δημάκη ότι είπε ψέματα πως του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην εκπαίδευση.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να λέει ψέματα, να προσβάλλει τους κρατούμενους, να τους εκφοβίζει λέγοντας ότι θα πεθάνουν όλοι σαν τα ποντίκια. Δεν θα επιστρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να επιλέγει την φυλακή του και να συνδιαχειρίζεται τις φυλακές μαζί μας. Οι φυλακές έχουν διοίκηση», τόνισε η Σοφία Νικολάου σε υψηλούς τόνους.

Ψέμα ότι είχαμε κρούσμα κοροναϊού

Η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής ανέφερε ότι ο κρατούμενος ξεσήκωσε την φυλακή του Κορυδαλλού έτσι ώστε οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού να απέχουν από τα καθήκοντά τους, ως εργαζόμενοι στα μαγειρεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα σίτισης του Κορυδαλλού για πολλές μέρες.

«Και όχι μόνο αυτό αλλά διέσπειρε ψευδώς ότι έχουμε κρούσμα κοροναϊού μέσα και ότι όλοι φυλακισμένοι θα πεθάνουν με αποτέλεσμα να προκαλείται αναταραχή σε όλα τα καταστήματα της χώρας, ακολούθησε η Πάτρα και τα Γιάννενα. Προκειμένου να προστατέψω όλα τα δικαιώματα των κρατουμένων αποφάσισα την μεταγωγή του στη φυλακή τον Γρεβενών. Και πήγε εκεί διότι έχει την πιο πλήρη υλικοτεχνική υποδομή για παρακολούθηση μαθημάτων ηλεκτρονικά. Πήγε ο Δημάκης στα Γρεβενά, εκεί του ζητήθηκε από τον διευθυντή των φυλακών και από το συμβούλιο σχολικής εκπαίδευσης να παρακολουθήσει ηλεκτρονικά τα μαθήματα του. Ο Βασίλης Δημάκης απάντησε «όχι κύριε δεν θέλω να παρακολουθήσω ηλεκτρονικά τα μαθήματα μου με ενδιαφέρει να επιστρέψω στο κελί μου στις φυλακές Κορυδαλλού”. Έχω εδώ το έγγραφο του διευθυντή των φυλακών Γρεβενών από 29 Απριλίου όπου λέει ότι η υπηρεσία μας ενημέρωσε το κρατούμενο για την πρόσβαση σε αυτή τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμεί και ο κρατούμενος αρνήθηκε και δεν υπέβαλε αίτημα προς την υπηρεσία».

«Δεν παραβιάσαμε κανένα δικαίωμα στην εκπαίδευση»

Κανένα δικαίωμα στην εκπαίδευση δεν παραβιάστηκε ουδέποτε του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην εκπαίδευση αντιθέτως του ζητήθηκε και αρνήθηκε διότι κύριο μέλημα του ήταν να επιστρέψει στο κελί του στον Κορυδαλλό», τόνισε η ΓΓ Αντιεγκληματικής Πολιτικής.

Όπως είπε η κ. Νικολάου το ίδιο συνέβη και στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου μεταφέρθηκε στη συνέχεια μετά τα Γρεβενά καθώς και εκεί αρνήθηκε να παρακολουθήσει ηλεκτρονικά τα μαθήματα επαναλαμβάνοντας ότι θέλει να επιστρέψει στο κελί του στην δικαστική φυλακή Κορυδαλλού.

«Για ποιο λόγο κατηγορούμαστε ότι παραβιάσαμε το δικαίωμά του στην εκπαίδευση; Η μεταγωγή του δεν ήταν τιμαριωτική, ήταν για να επικρατήσει ηρεμία, τάξη και ασφάλεια στις φυλακές του Κορυδαλλού. Αλίμονο εάν δεν το κάναμε. Η ιστορία απέδειξε ότι ήταν η πιο σωστή κίνηση που έγινε. Μετά την μετακίνηση του σταμάτησε η απεργία στον Κορυδαλλό. Ηρέμησαν οι κρατούμενοι, σταμάτησε η αποχή από τα καθήκοντά στα Γιάννενα στη συνέχεια και στην Πάτρα». Ανέφερε η κ. Νικολάου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024