Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αυστριακή Die Presse : Αναμένονται χιλιάδες μετανάστες στον Eβρο

Η αυστριακή Die Presse : Αναμένονται χιλιάδες μετανάστες στον Eβρο

Αναφορά στην ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων κάνει η αυστριακή εφημερίδα Die Presse: «Οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αυξάνονται».

Αναφορά στην ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων κάνει η αυστριακή εφημερίδα Die Presse: «Οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αυξάνονται.

Ο φράχτης

»Τώρα ένα σχέδιο ευθύνεται κυρίως για τις τριβές. Η Αθήνα θέλει να κατασκευάσει ένα φράχτη κατά μήκος του ποταμού Eβρου. Η Aγκυρα αντιδρά με νευρικότητα και έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία κατά μήκος των συνόρων. Τα ελληνικά μίντια κάνουν ήδη λόγο για ‘πόλεμο νεύρων’.

»Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δικαιολόγησε τα μέτρα με τις δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων ότι στο μέλλον χιλιάδες μετανάστες θα προσπαθήσουν και πάλι να περάσουν τα σύνορα για να φθάσουν στην ΕΕ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο πολλοί μετανάστες έσπευσαν στην περιοχή του Εβρου, αφού προηγουμένως η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε μονομερώς πως τα σύνορα είναι ανοιχτά.

Τώρα η Αθήνα φοβάται ότι η Αγκυρα στο μέλλον θα προβεί σε παρόμοιες ενέργειες κατακλύζοντας τα σύνορα με μετανάστες».

Η Θουριγγία θα υποδεχθεί 500 πρόσφυγες από την Ελλάδα

Η Θουριγγία θα δεχθεί πρόσφυγες από την Ελλάδα

Αλλη μια αναφορά στην Ελλάδα. Η Welt γράφει πως το κρατίδιο της Θουριγγίας συμφώνησε τελικά στην υποδοχή μεταναστών από την Ελλάδα και σημειώνει: «Μετά από μακροχρόνιες εσωτερικές διαφωνίες το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε τελικά στη θέσπιση ενός προγράμματος της Θουριγγίας για την υποδοχή προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

»Σύμφωνα με αυτό μέχρι το τέλος του 2022 μέχρι και 500 άνθρωποι που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη θα πάρουν για ανθρωπιστικούς λόγους άδεια παραμονής στη Θουριγγία, όπως δήλωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ερφούρτη.

»Σε αυτή την ομάδα ανήκουν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, γυναίκες μόνες τους και έγκυες. Η τοπική κυβέρνηση αναλαμβάνει έτσι την ανθρωπιστική της ευθύνη, δήλωσε ο Ντιρκ Ανταμς, υπουργός Μετανάστευσης της Θουριγγίας».

Πηγή: Deutche Welle

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024