Πολύ πριν την έναρξη της, η φετινή αγωνιστική περίοδος της κορυφαίας διοργάνωσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού είχε διαφημιστεί ως η σεζόν με τους περισσότερους αγώνες στην ιστορία της F1 ωστόσο ελέω πανδημίας τα σχέδια των διοργανωτών δεν τελεσφόρησαν.

Ακόμα και έτσι όμως η εκκίνηση της F1 είναι πλέον γεγονός καθώς η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε την έναρξη του πρωταθλήματος από την Αυστρία στις 5 Ιουλίου στο Red Bull Ring όπου παραδόξως για λόγους ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί και ο δεύτερος αγώνας μια εβδομάδα αργότερα (12 Ιουλίου).

Συνολικά, επί του παρόντος οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει συνολικά οκτώ αγώνες για την φετινή σεζόν οι οποίοι περιορίζονται εξολοκλήρου στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Δύο αγώνες θα πραγματοποιηθούν και στη γηραιά αλβιόνα στις αρχές του Αυγούστου με το δεύτερο να έχει και επετειακό χαρακτήρα με αφορμή την επέτειο 70 χρόνων της F1.

Σε κάθε περίπτωση  η διοργανώτρια αρχή επιφυλάσσεται για τον περαιτέρω εμπλουτισμό του προγράμματος  με στόχο την συμπλήρωση 15-18 GP για την φετινή σεζόν, σχέδιο που αν ευοδωθεί θα μετακυλήσει την ημερομηνία λήξης του φετινού πρωταθλήματος στο τέλος του έτους, εφόσον βέβαια οι συνθήκες που αφορούν τον Covid-19 το επιτρέψουν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της F1 για το 2020 έχει ως εξής:

3-5 Ιουλίου Αυστρία, Red Bull Ring

10-12 Ιουλίου Αυστρία, Red Bull Ring

17-19 Ιουλίου, Ουγγαρία, Hungaroring

31 Ιουλίου – 2 Αυγούστου, Μεγ. Βρετανία, Silverstone

7-9 Αυγούστου, Μεγ. Βρετανία, Silverstone (70th Anniversary GP)

14-16 Αυγούστου, Ισπανία, Circuit de Barcelona-Catalunya

28-30 Αυγούστου, Βέλγιο, Spa-Francorchamps

4-6 Σεπτεμβρίου, Ιταλία, Monza

Σημειώνεται επίσης ότι, μέχρι νεωτέρας, οι αγώνες θα πραγματοποιούνται απουσία κοινού καθώς όπως σημειώνεται προτεραιότητα όλων αποτελεί η ασφάλεια των εμπλεκόμενων με την FIA να έχει ήδη εκπονήσει αυστηρά πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Γράψτε το σχόλιο σας