Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Ο κοροναϊός αλλάζει και το... μπάρμπεκιου - Το νέο savoir vivre

Βρετανία: Ο κοροναϊός αλλάζει και το… μπάρμπεκιου – Το νέο savoir vivre

Οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να φέρουν δικά τους μαχαιροπήρουνα και πιάτα. Μπορούν να μοιραστούν μεταξύ τους τα εδέσματα, αλλά δεν μπορούν τα πιάτα να πάνε από το ένα νοικοκυριό στο άλλο χωρίς πρώτα να έχουν σκουπιστεί, σύμφωνα με τους κανόνες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Άνθρωποι σε όλη τη Βρετανία σχεδιάζουν να προσκαλέσουν φίλους και συγγενείς για μπάρμπεκιου στον κήπο τους μετά τη σημερινή νεότερη χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά πλέον οι κοινωνικές συναθροίσεις αυτού του τύπου πρέπει να τηρούν μια σειρά από νέους κανόνες.

Το νέο savoir vivre

Οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να φέρουν τα δικά τους μαχαιροπήρουνα και πιάτα -εκτός κι αν οι οικοδεσπότες έχουν καταφέρει να μην τα ακουμπήσουν καθόλου- και ενώ οι φιλοξενούμενοι μπορούν να μοιραστούν μεταξύ τους τα εδέσματα, δεν μπορούν τα πιάτα να πάνε από το ένα νοικοκυριό στο άλλο χωρίς πρώτα να έχουν σκουπιστεί, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

«Εάν είστε στον κήπο κάποιου άλλου, δεν πρέπει να μπείτε στο σπίτι για να βοηθήσετε τους οικοδεσπότες να μεταφέρουν έξω τα φαγητά ούτε να τους βοηθήσετε στο πλύσιμο των πιάτων», σύμφωνα με τους νέους κανόνες.

Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στην χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών που επιβλήθηκαν με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού πριν από 10 εβδομάδες.

Αν πιάσει η βροχή πρέπει να φύγετε

Η χώρα απολαμβάνει ασυνήθιστη καλοκαιρία τις τελευταίες εβδομάδες αλλά όταν επιστρέψει η αναπόφευκτη βρετανική βροχή, οι κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν ότι οι φιλοξενούμενοι είτε θα πρέπει να την αψηφήσουν είτε να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωση.

«Δεν πρέπει να μπείτε στο σπίτι εκτός κι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα και αν πρέπει να διασχίσετε το σπίτι για να πάτε στον κήπο», σύμφωνα με τους κανόνες.

«Εάν δεν θέλετε να μείνετε άλλο έξω, πρέπει να επιστρέψετε στο σπίτι σας. Μην μπείτε σε γκαράζ, αποθήκες ή σπιτάκια κήπου –όλα αυτά θεωρούνται εσωτερικοί χώροι, όπου ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μεγαλύτερος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024